19
Nisan
2024
Cuma
ADANA

Hırsız, hırsızı soyunca...

Adana'da 4. yargı paketi kapsamında cezaevinden tahliye olduktan sonra bir eve girip hırsızlık yapan şahıs soyduğu evin arkadaşlarının evi olduğunu öğrenince, "Çok büyük yanlışlık yaptım, hırsız arkadaşlarımın evine girmişim" diyerek pişman olduğunu söyledi.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Şehit Duran Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Feridun K. (23) hırsızlıktan girdiği cezaevinden 4. yargı paketinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından cezası 18 aydan az kaldığı için denetimli serbestlik kapsamında cezaevinden tahliye oldu.

Yaklaşık 10 gün önce tahliye olan Feridun K., cezaevinden çıkar çıkmaz yine hırsızlık yapmaya başladı. Şehit Duran Mahallesi'nde bir eve giren zanlı evden 2 cep telefonu, dizüstü bilgisayar çaldı. Ancak ev sahibi şikayetçi olmadı. Sabah olduğunda ise zanlı cep telefonları ve bilgisayarı yanına alarak satmak istedi. Polisler Güney Kuşak bulvarından giden zanlıyı görünce hareketlerinden şüphelenerek durdurup üst araması yaptı. Yapılan aramada 2 cep telefonu ve bilgisayar çıktı. Polisler şahsı Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirdi. Burada üzerinde bulunan eşyaların hırsızlık malı olup olmadığı incelendiğinde cep telefonu ve bilgisayarın bir gece önce Şehit Duran Mahallesi'nden çalınan malzemeler olduğu belirlendi. Bunun üzerine şahıs gözaltına alındı.

Ev sahibi Nermin Civayun emniyete davet edilerek eşyaları verildi. Bu arada zanlı Civayun'u görünce, "Ben bunların evine mi girdim. Bunların benim hem çocukluk hem de arkadaşım Ramazan ve Fatih'in annesi. Ben arkadaşlarımın mı evine girmişim. Çok büyük yanlışlık yaptım, pişmanım" dedi.
Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. 

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2013 Pazar 10:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?