4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Hırsıza fotoğraflı suçüstü

Adana'da hırsızlık anı bir vatandaş tarafından fotoğraf makinesiyle kare kare belgelendi. Zanlılardan birisi sokakta gözlemcilik yaparken diğeri de su borusundan binaya tırmandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesi Yenibaraj Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir vatandaş, sabah saatlerinde balkona çıktığında sokaktaki 2 şahsın durumundan şüphelendi. Şahısların hırsızlık amacıyla binaları kontrol ettiğini anlayan şahıs, önce polisi aradı sonra da fotoğraf makinesiyle şahısları görüntüledi.

Kare kare görüntülenen hırsızlık zanlılarından birisi sokakta gözlemcilik yaparken, diğeri su borusundan binaya tırmandı. Üniversite öğrencilerinin oturduğu daireye giren zanlı, içeride bulduğu 4 adet cep telefonunu alarak aynı şekilde binadan inerek sokakta kendisini bekleyen arkadaşıyla birlikte uzaklaştı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, vatandaşın çektiği fotoğraflardan eşkalini belirlediği hırsız zanlılarının yakalanması için çalışma başlattı. Kısa süre içerisinde yakalanan zanlılardan sokakta gözlemcilik yapan Mahmut D.'nin (28) çok sayıda hırsızlık suçundan sabıkası bulunduğu ve yine hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden 8 ay önce tahliye olduğu bildirildi. Duvara tırmanan zanlının da 17 yaşındaki A.A. olduğu bildirildi.

Ayrıca yakalanan zanlıların üzerinden çalıntı olduğu tespit edilen 4 adet cep
telefonu ele geçirildi. Yaşı küçük olan zanlı A.A. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, suçlamaları kabul etmeyen Mahmut D., kendisini görüntüleyen basın mensuplarını görünce kahkaha attı. Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 16:14:08
Güncelleme :26 Mayıs 2009 Salı 16:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?