1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Hırsızdan pişkin cevap!

Nevşehir'de, 'pislikçilik' yöntemiyle camide bir kişinin içerisinde 9 bin TL bulunan cüzdanını çalıp kaçan 4 şahıstan ikisi Adana'da yakalandı.

Sağlık raporu için götürülen zanlılardan biri, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına "Eğitim şart" dedi.

Nevşehir'de, aralarında Ferman S. (31) ile Kemal Y'nin de (32) bulunduğu 4 kişi namaz kılmak için camiye gelen Hasan Kahraman'ın (53) cebinden içinde 9 bin TL para bulunan cüzdanını pislikçilik yöntemiyle çalıp kaçtı.

Namaz kıldıktan sonra evine gitmek için toplu taşıma aracına binen Kahraman, ücret ödemek isteyince cüzdanının olmadığını fark etti. Cüzdanını, camide üzerindeki pisliği temizleme bahanesiyle hırsızların çaldığını söyleyen Kahraman, polise başvurdu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı Güven Timleri, Adana Otogarı'nda şüpheli iki şahsın Genel Bilgi Taraması'nı (GBT) yaptı. Zanlıların hırsızlık, yağma ve dolandırıcılıktan suç kaydı bulunduğu anlaşıldı.

Emniyete götürülerek sorgulanan zanlıların, Nevşehir'de camide hırsızlık yapan şahıslar olduğu belirlendi. Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adana Adli Tıp Birimi'ne götürüldü. Zanlılardan Ferman S., basın mensuplarının "Nasıl hırsızlık yaptınız?" sorusuna "Eğitim şart" diye cevap verdi. Bir basın mensubunun "Eğitiminiz lise mi üniversite mi?" diye sorması üzerine zanlı, "İlkokul mezunuyum, paramız yok o yüzden eğitim şart dedim" diye karşılık verdi.

PİSLİKÇİLİK YÖNTEMİ

Pislikçilik yöntemiyle hırsızlık şöyle yapılıyor: Üç dört kişilik gruplar halinde plan yaparak uygulayan kişilerin hedefinde camilerde abdest alan vatandaşlar oluyor. Birisi ağzında çiğnediği bisküviyi fark ettirmeden abdest alan vatandaşın üzerine tükürüyor. Ya da fark ettirmeden üzerine çamur atıyor. Ardından iki kişi gelip vatandaşa, "Böyle namaz mı kılınır? Allah kabul etmez" diyerek o bahaneyle üzerini temizlemeye çalışıyorlar. Temizlerken de cüzdanını çalıp yerine içerisinde gazete parçası olan başka bir cüzdan koyuyorlar. Bir şey olmamış gibi de oradan uzaklaşıyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2011 Cuma 12:39:36
Güncelleme :2 Aralık 2011 Cuma 12:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?