2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hırsızı asansöre kilitledi

Adana'da, levyeyle kapısını kırdığı daireyi soyan hırsızlık zanlısı, fark edildiğini anlayıp kaçmak için asansöre binince, kapıcı asansörün şartelini indirerek şüpheliyi yakalattı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Yenibaraj Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 9 Sokak'taki Çorat Apartmanı'nın kapıcısı, apartmanın 13. katındaki 37 numaralı dairenin kapısının kırıldığını ve bir şahsın da kapıyla uğraştığını gördü. Ne yaptığını ve kim olduğunu sorduğu şahsın, "Ben tamirciyim. Kapıyı tamir ediyorum" demesine rağmen durumdan şüphelenen apartman kapıcısı, hemen apartmanın giriş kapısına inerek durumu polise bildirdi.

Bu arada asansörü de kontrol altında tutan kapıcı, durumundan şüphelendiği zanlının asansöre bindiğini fark edince asansörün şartelini indirdi. Şüpheli 9. katta asansörde mahsur kalırken, kapıcı apartmanın giriş kapısını da kilitledi.
Kısa süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Polisler gelince asansörün şarteli tekrar açılırken, zanlı daha asansörden çıkmadan yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı M.Z.'nin (30) üzerinden 1 adet çalıntı altın yüzük çıktı. Hırsızlıktan sabıkası bulunduğu bildirilen M.Z., polis ekipleri tarafından emniyete götürülürken basın mensuplarına tepki gösterdi. Hırsızlık olayını haber alarak evine gelen İnci Macit San, uzun süre olayın şokunu yaşadı.

Polis, ev sahibiyle birlikte evde inceleme yaptı. Şüpheli Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?