29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Hırsızlar ikamet belgesi düşürünce...

Adana'da müşteri gibi girdikleri kuyumcudan 3 adet bileziği çalan 2 kadın, polis tarafından yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Saydam Caddesi üzerindeki bir kuyumcuya müşteri gibi gelen 2 kadın, işyeri sahibi M.T.'den (48) 20'şer gramlık 4 adet bilezik istedi. Kadınlar, bakma bahanesiyle kuyumcudan aldıkları bir bileziği kollarındaki ince bilezikle değiştirirken, birini de yanlarındaki çocuğa verdi. 

Kuyumcudan altınları alan kadın, 52 adet çeyrek altını olduğunu, bozdurmak için getireceğini söylerken, diğer kadın da bu arada kuyumcunun elindeki bileziklerden birini daha alıp el çabukluğuyla kolundaki ince bilezikle değiştirdi. Kadınlar altın takı siparişi verip işyerinden ayrılırken, hırsızlık olayı kameralar tarafından kaydedildi. 

Bir süre sonra olayı fark eden işyeri sahibi M.T. durumu polise bildirdi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, işyerinde kadınların yanlarında getirdikleri çocuğa ait ikametgah belgesini buldu. Güvenlik kamerası görüntülerinden belirledikleri eşkallerin yanı sıra işyerine düşürülen ikametgah belgesindeki adres civarında tedbir alan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 31 yaşındaki M.D. adlı kadını 10 yaşındaki oğlunu okula götürürken yakaladı. Ardından da M.D.'nin ablası H.İ. (34), Havuzlubahçe Mahallesi'nde bulunan evinde gözaltına alındı. 

Suçlarını itiraf eden kız kardeşlerin, çaldıkları bilezikleri başka bir kuyumcuya satıp yerine farklı altın takı aldıkları öğrenildi. Kız kardeşler yapılan tahkikattan sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 11:15:42
Güncelleme :12 Ocak 2007 Cuma 13:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?