29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Hırsızlık çetesi çökertildi

Mersin, Adana ve Hatay'da polisin eş zamanlı düzenlediği 'Çelik 2' adlı operasyonda, 10 ayrı ilde 24 ayrı hırsızlık olayına karıştığı iddiasıyla 10 kişi yakalandı. Zanlılardan 7'si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer tarafından verilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı istihbari çalışmalar neticesinde, ülke genelinde çeşitli tarihlerde çelik kasa ve evden hırsızlık yaptıkları belirlenen 10 kişi yakalandı. Mersin, Adana, Hatay, Niğde, Manisa, Mardin, Aydın, İstanbul, Şırnak ve Karaman'da toplam 24 hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen şahıslardan İ.Ö. Mersin'de, A.A., O.B., M.A. ve M.K. Adana'da yakalanırken, Hatay'ın Hassa ilçe cezaevinde infaz koruma memuru olarak çalışan Ş.Ç. de Hassa'da yakalanarak Mersin'e getirildi. Suç örgütünün ele başısı M.K.'nın ise silahla yaralama suçundan Adana'da tutuklu bulunduğu belirtildi.


Ekizer, yakalanan kişilerden H.A.'nın 18 ayrı hırsızlık suçundan kaydının olduğunu, İstanbul, Ankara ve Mersin illerinde gıyabi tevkifle arandığını, ayrıca Batman Asliye Ceza Mahkemesi'nce 6 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğunu, M.K.'nın eski eser kaçakçılığından, O.B.'nin üç ayrı hırsızlık suçundan, İ.Ö.'nün devletin ulusal şahsiyetine karşı cürüm ve iki ayrı hırsızlık suçundan, M.A. ile A.A.'nın ise hırsızlık suçundan kaydının olduğunun anlaşıldığını kaydetti. Ekizer, operasyon kapsamında şahısların gösterdikleri yerlerde yapılan aramada ise, çelik kasa açmakta kullanılan 6 adet matkap, 4 adet matkap ucu, 3 adet murç, 1 adet kurusıkıdan bozma bilye atar tabanca ve tabancaya ait 144 adet bilyeli fişek, ara kabloları, 2 adet şarj cihazı ve 1 adet şarjlı matkap adaptörü, 1 adet demir kesme makası, 1 adet tornavida, 6 adet cep telefonu ve 8 adet sim kart elde edildiğini belirtti.
'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, örgüte üye olmak, örgüt adına birden fazla planlayarak çelik kasadan, evden, işyerinden hırsızlık ve evcil hayvan hırsızlığı yapmak, mesken masuniyetini ihlal ve mala zarar vermek" suçlarından adliyeye çıkarılan şüphelilerden 7'si tutuklandı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 23:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?