29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Hırsızlık kameraya yakalandı

ADANA'da, park halindeki otomobilin camını kırıp, 2 cep telefonunu çalan 18 yaşındaki Burhan Kızıl ile 19 yaşındaki Derviş İnan, polisin sokak timi tarafından yakalandı. Hırsızlık anı gazetecilerin kameralarıyla görüntülenirken, otomobilin sahibi Mehmet Tezcan, “Bu kadar kısa sürede aracımızın soyulacağı aklımıza gelmedi” dedi.

Bu otomobili kontrol eden zanlılar, çalabilecekleri bir şey gözüne kestiremedi, trafik polisi bulunması ve etrafın kalabalık olması nedeniyle bundan vazgeçti. Caddede yürüyen zanlılar, Fuzuli Caddesi'nde park edilmiş 30 yaşındaki Mehmet Tezcan'a ait 01 BC 635 plakalı otomobile yöneldi.

Etrafı kontrol eden zanlılardan Derviş İnci, kimsenin kendileriyle ilgilenmediğinden emin olunca buji porselenini fırlatarak otomobilin sol ön camını, ardından, arka camı kırdı. İnci'nin fark edilmemesi için Burhan Kızıl da önünde durup, perdeleme yaptı. İnci, camını kırdığı yerden içeri uzanarak 2 cep telefonunu aldıktan sonra suç ortağı arkadaşı ile birlikte hiçbir şey olmamış gibi soğukkanlı şekilde yürüyerek oradan uzaklaştı.

Kimsenin kendilerini görmediklerini sanan zanlılar, sivil olarak gezen sokak timleri ve başka bir haber nedeniyle orada bulunan gazetecilerce fark edildi. Hırsızlık anı saniyesi saniyesine kaydedilirken, bir sivil polis, onları takibe aldı. Tek olduğu için hemen müdahale etmeyen sivil polis, meslektaşlarından destek istedi. Takviye ekip geldikten sonra harekete geçileceği sırada zanlılar polisleri fark edip, kaçmaya başladı. Kısa süren kovalamacanın ardından 2 zanlı yakalandı.

Aracının yanına geldiğinde polisleri görüp, soyulduğunu öğrenen Mehmet Tezcan, “İzmir'de kafeterya işletiyorum. Adana'daki akrabalarımı ziyarete gelmiştik. Sabancı Merkez Camii'ni gezelim istedik. Camiden çıktığımızda otomobilimizin etrafında polisler vardı. Camın kırılıp, telefonlarımızın aldığını öğrendik. Çok kısa bir süreliğine camiye girmiştik. Bu kadar kısa süre aracımızın soyulacağını aklımıza gelmezdi” dedi. 2 zanlıyı gözaltına alan polis, soruşturmayı sürdürüyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 16:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?