30
Nisan
2024
Salı
ADANA

‘Hırsızlık yapmamak için öldürdüm'

ADANA’da 34 yaşındaki Osman Malazcan’ı av tüfeğiyle öldüren 20 yaşındaki Halil Balkı, “Beni hırsızlık yapmaya zorluyordu. Hırsızlık yapmamak için öldürdüm“ diyerek kendini savundu.

Şakirpaşa Mahallesi 17 sokak 4 numaralı evin önünde arkadaşı 22 yaşındaki Barış Hançer ile birlikte oturan Osman Malazcan, 29 Eylül’de silahlı saldırıya uğradı. Motosikletli saldırganlar pompalı tüfekle Malazcan’ı öldürdü, Hançer’i yaralayıp kaçtı. Saldırıyı düzenlediği iddiasıyla yakalanan Halil Balkı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Hırsızlık yapmamak için cinayeti işlediğini öne süren Balkı, “Osman beni hırsızlığa zorluyordu. ‘Hırsızlık yapacaksın, çaldığın parayı da paylaşacağız’ diyordu. Yapmak istemediğimi söyleyince beni bir kaç kez dövdü. Tekrar hırsızlık yapmamı isteyince dayanamadım tüfekle öldürdüm. Bana yan baktığı için öldürdüğüm söyleniyor. Yan baktı diye insan öldürülmez“ dedi.

Malazcan’ın öldürülmesi sırasında Balkı’nın bindiği motosikleti kullandığı iddia edilen, ancak adı açıklanmayan bir kişi de aranıyor.

DHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 13:41:04
Güncelleme :9 Ekim 2007 Salı 13:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?