4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Hizb-ut Tahrir zanlıları adliyede

Hizb-ut Tahrir örgütüne yönelik 23 ilde düzenlenen iş zamanlı operasyon kapsamında Adana'da gözaltına alınan 14 kişinin evinde "Hilafet Devletinin Toprakları" adlı dünya haritası bulundu.

Adana'da, 4 gün önce gözaltına alınan ve bölge sorumlusu olduğu belirlenen R.K. ile M.A.T'nin de aralarında bulunduğu 14 kişinin sorgulamaları tamamlandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yürütülen sorgulamada, örgütün İstanbul'da sansasyonel etki yapması amaçlanan bir eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

Dünya genelinde bir İslam devleti kurmayı amaçlayan örgüt üyelerinin evlerinde yapılan aramada da "Hilafet Devletinin Toprakları" adlı dünya haritası bulundu.
Örgüt üyesi matbaacılar tarafından özel hazırlandığı belirlenen haritada, örgütlenme çalışması yapılan ve hilafetin gerçekleştirileceği yerler gösterildi.

Haritada, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, sınırları Ukrayna'dan İspanya'ya, Kazakistan'dan Hindistan'a, Fas'tan Gabon'a, Mısır'dan Mozambik'e, Madagaskar'dan Endonezya'ya kadar uzanan bölgenin turuncu renklerle işaretlendiği görüldü.

Gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramada ayrıca Hizb-ut Tahrir Türkiye yazılı siyah bez ve naylon afişler de ele geçirildi. Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan zanlılar, bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 16:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?