1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Hizbullah zanlıları adliyede

ADANA'DAKİ HİZBULLAH OPERASYONU

Adana'da Hizbullah terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan örgütün Adana sorumlusunun da aralarında bulunduğu 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Hizbullah terör örgütünün yeniden yapılanmaya başladığını tespit edince örgütü 15 ay boyunca izleyerek denetledi. Polis, geçtiğimiz cumartesi günü şafak vakti Özel Hareket Polisi'nin katılımıyla Adana'da 10 ayrı adrese, İzmir ve Ceyhan'da da bazı adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonda aralarında örgütün Adana sorumlusu A.T'nin de bulundu 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler 4 gün boyunca

emniyette sorgulandı. Yakalanan kişilerden A.S.'nin anlattıkları ise El Kaide terör örgütü ile Hizbullah arasındaki işbirliğini ortaya çıkardı. A.S.'nin kardeşinin geçmiş yıllarda Afganistan'da El Kaide kamplarında eğitim gördüğü ve ABD ile girilen çatışmada hayatını kaybettiği öğrenildi. Yine A.S.'nin çocuklarını Afganistan'daki El Kaide terör örgütü kamplarına gönderdiği belirlendi. Bunların yanı sıra operasyonda gözaltına alınan kişiler arasında İslami Sivil Toplum Örgütü ve basın yayın kuruluşlarının

yöneticilerini olduğu ortaya çıktı. İzmir'de gözaltına alınan G.Ö'nün ise kaçakçılık ve uyuşturucudan poliste kaydının olduğu öğrenildi.

Yapılan operasyonda 2'si ruhsatsız, 1'i kuru sıkı ve 1 tanede pompalı tüfek ile çok sayıda örgütsel doküman ve kamera ele geçirildi. Kamera ile çocukları örgüte üye yapmak için propaganda içerikli çekimler yapıldığı belirlendi.

18 kişi bugün sabah "Örgüt adına faaliyette bulunmak ve propaganda yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

ADANA'DAKİ HİZBULLAH OPERASYONU
ADANA'DAKİ HİZBULLAH OPERASYONU
ADANA'DAKİ HİZBULLAH OPERASYONU
ADANA'DAKİ HİZBULLAH OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 10:07:02
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 12:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?