2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hızlı tren projesinde sona doğru

Devlet Demir Yolları Adana 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü, Adana ve Mersin arasındaki hızlı tren projesinde son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Başkanı Ahmet Coşkun ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaret ettiği Köprülü, AGİD heyetine, çalışmaları süren hızlı trenle ilgili bilgi verdi.

Adana ve Mersin arasındaki hızlı tren çalışmalarının son aşamaya geldiğine dikkat çeken Köprülü, önümüzdeki yıl hizmete geçmesi planlanan hızlı tren sayesinde iki kent arasındaki ulaşımda zaman ve konfor açısından büyük rahatlık sağlanacağını bildirdi. Köprülü, ülke ve kent sorunlarına duyarlılığı ve özellikle Türk
girişimcilere dünya pazarlarının kapılarını açma yönündeki çabalarından dolayı AGİD yöneticilerini de kutladı.

AGİD Başkanı Ahmet Coşkun ise, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze demiryollarının önemine dikkat çekerek, bu alanda Türkiye'nin teknolojiye ayak uydurduğunu gözlemlediklerini bildirdi. Ulaşım maliyetinin yanı sıra can ve mal güvenliği açısından da demiryollarının önemli bir unsur olduğunu ifade eden Coşkun, "Bu nedenle Adana ve çevresinde hızlı trenle ilgili çalışmaları heyecanla izliyoruz" dedi.

Coşkun, özellikle son yıllarda demiryolu ağlarında yapılan iyileştirmeler ve teknolojik yatırımları da takdirle karşıladıklarını belirterek, "Ancak, gelişen ve büyüyen Türkiye koşullarında bu yatırımların artarak devam etmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 12:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?