4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Huzur Timi kapkaççıların kabusu oldu

Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından "Huzur timleri"nin kurulmasıyla birlikte, 2008’de bir önceki yıla göre kapkaç olaylarının yüzde 34 azaldığını söyledi.

Akkale, Polisevi'nde ilçe emniyet müdürleri ve şube müdürleriyle birlikte düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle biraraya gelerek 2008 yılını ve Adana'da göreve geldiği 1 yılını değerlendirdi.

Akkale, özellikle mala karşı işlenen suçlarda Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da büyük bir azalma yaşandığını ifade etti. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından "Huzur Timleri"nin (Güven timleri) kurulmasıyla birlikte kapkaççıların, yankesicilerin ve yağmacıların sokakta "huzurlarının" kaçtığını belirterek, "Kapkaççılar huzur timleri kurulduktan sonra kendileri bizzat, 'Huzur timleri, huzurumuzu kaçırdı' diyorlar. Bu rakamlarla da ortaya çıkıyor. Huzur timleri sokakta kapkaççılara göz açtırmıyor. Ayrıca yakalanan kapkaççılara cezaevinde uygulanan ıslah etme projesi de çok faydalı oluyor. Cezaevinden çıkan kapkaççılar bir daha bu işe bulaşmıyor. Ayrıca 24 saat sokakta olan huzur timi de çok caydırıcı rol oynuyor" dedi.

Bu olumlu gelişmeler ışığında mala karşı olan suçlarda 2007 yılına göre mala karşı işlenen suçlarda büyük bir düşüş yaşandığına dikkat çekerek şunları kaydetti: "Mala karşı işlenen suçlardan kamuoyunda en çok yer alan ve insanları tedirgin eden kapkaç suçlarında yüzde 34, yağmada yüzde 12, yankesicilikte yüzde 45, dolandırıcılıkta yüzde 23, otodan hırsızlıkta yüzde 37 ve evden hırsızlıkta yüzde 14 düşüş var. Çalışmalar neticesinde 2009'da bu oranların daha da düşeceğini tahmin ediyoruz."

Akkale, Adana'da uyuşturucu satıcılarına yönelik geçen yıl süresince düzenlenen operasyonlarda toplam 1.5 ton uyuşturucu madde ele geçirildiğini, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne (KOM) bağlı Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin bu yıl ele geçirdiği uyuşturucu miktarının geçen yılın miktarının 15 kat üzerine çıktığını söyledi.

Özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda tüm ekiplerin titiz bir çalışma gösterdiğini uyuşturucunun ülke geleceğinin önündeki en büyük tehlike olduğunu ifade eden Akkale, "Uyuşturucu satıcılarının hedefinde sürekli gençler var. Bu nedenle daha titiz davranıyoruz, özel hassasiyetimiz var. Arkadaşlarımız da 2008 yılında büyük bir başarı yakaladı. Bu başarı; gençliğimizin uyuşturucuyla olan irtibatını kesmek, onları korumak ve ülkesine kazandırmak. Uyuşturucuyla mücadelemiz bundan sonra da devam edecek. Arkadaşlarımızın 2009 yılında da önemli müjdeleri olacak. Gönül arzu ediyor ki, uyuşturucu hiç üretilmesin, toplumumuza ulaşmasın, biz de bu mücadelenin içinde bulunmayalım. Ancak, bunlar eşyanın tabiatına aykırı" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Akkale, aralarında 1 ton 138 kilo esrar, 31 kilo 980 gram eroin, 45 gram afyon sakızı, 329 gram kokain, 2 milyon 145 bin 149 adet Captagon, 25 bin 375 adet ectasy, 62 bin 8 kök Hint kenevirinin de bulunduğu toplam 1.5 ton uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.

Akkale, terör örgütü PKK'nın düzenlediği korsan gösterilerin yapıldığı mahallelere her zaman gittiklerini, oradaki çocukların kendi çocukları olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Toplum Destekli Polis kapsamında arkadaşlarımız o mahallelere giderek çocuklarla mutluluklarını paylaşıyor. Polislerimiz çocuklarla elindeki her şeyi paylaşıyor. Bunu gören çocukların mutluluğu yüzünden okunuyor. Onlar bizim evlatlarımız. Onları biz çok seviyoruz onlarda bizi seviyor."

Arif Akkale son olarak bir gazetecinin Adana'da en çok bıçakla yaralama olaylarının olduğunu, bu nedenle çocuklardan bıçak toplama projesi olup olmadığı sorusu üzerine, "Bizim burada gelenek olarak insanlar bıçak taşıyor. Biz onlara daha önce bıçak taşımayın kalem taşıyın diyorduk. Ancak şimdi bıçak taşımayın çiçek taşıyın diyoruz" cevabını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 15:04:19
Güncelleme :22 Şubat 2009 Pazar 15:09:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?