4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Huzurevinde diş sağlığı taraması

Adana İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından huzurevinde kalan yaşlılar diş sağlığı taramasından geçirildi.

Adana'da 65 yaşın üzerinde 110 bini aşkın kişinin bulunduğunu belirten Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bu kişilere aile hekimliği sistemi içinde sürekli ve düzenli sağlık hizmeti sunduğunu ifade ettiler.

Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Adana Huzurevi ve Seyhan Belediyesi Huzurevinde kalan yaşlıları önce genel sağlık taramasından geçirdi, muayene sonuçlarına göre laboratuar tetkiklerini yapılarak, tetkik sonuçları Huzurevi Aile hekimine teslim edildi.

Seyhan Belediyesi Huzurevi ile Adana Huzurevi sakinleri Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şubesi tarafından Ağız-Diş Sağlığı taramasından geçirildi. Tarama sırasında tedavisi gereken huzurevi sakinleri bir plan çerçevesinde diş merkezlerinde tedavilerine başlandı.

Bu arada, Sağlık Müdürlüğü ekipleri huzurevi sakinlerine "Ağız ve Diş Sağlığı" ile "Yaşlılıkta Beslenme" konularında eğitim verdi.Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, amaçlarının bu tür etkinliklerle; "Yaşama yaş katarak değil, yaşa yaşam katarak yaşlılarımızın yaşam kalitesini" artırmak olduğunu belirterek, Adana'daki her yaşlının hasta olsun ya da olmasın aile hekimine giderek tanışılmasını istedi.
Öte yandan Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Psikiyatr Dr. Hamza Avcı "Yaşlılık Psikolojisi ve Yaşlılıkta Sık Görülen Hastalıklar", Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi'nden Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nureddin Özdener de yaşlılık konusunda eğitim verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 11:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?