3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Huzurevinden kutsal topraklara

Adana'da, 14 ay önce eşiyle birlikte huzurevine yerleşen 5 Ocak Yetiştirme Yurdu Derneği Başkanı Lütfiye Görgün, gözyaşları arasında kutsal topraklara uğurlandı.

Kendisini hayır işlerine ve kimsesiz çocuklara adayarak yıllardır 5 Ocak Yetiştirme Yurdu Derneği Başkanlığı'nı yürüten 66 yaşındaki Lütfiye Görgün, bundan 14 ay önce eşi Turhan Cemal Görgün ile birlikte Adana Huzurevi'ne yerleşerek, huzurevi bahçesindeki küçük evlerde kalmaya başladı. Huzurevine yerleşmesine rağmen dernek başkanlığını bırakmayarak yine kimsesiz çocukların yanında olan Lütfiye Görgün, yurtta kalan birçok kimsesiz çocuğun da masraflarını karşılayarak evlenmesini sağladı.

Bu arada Lütfiye Görgün'ün en büyük isteklerinden biri de kutsal topraklara giderek hacı olmaktı. Ancak yaşı ilerlemesine rağmen hacca gidecek parayı bir türlü ayarlayamadığı için gidememişti. Maddi imkanlarını daha çok kimsesiz çocukların yardımına koşarak kullanan Görgün, huzurevinde kalırken kutsal toprakların yolunu tuttu.

2 çocuk annesi ve çok sayıda torun sahibi Lütfiye Görgün, 14 aydır eşiyle birlikte dünyanın en huzurlu evinde kaldığını, kendi istekleriyle huzurevinde kalmaya başladıklarını belirtti. Görgün, yıllardan beri en büyük arzusunun hacca gitmek olduğunu, hac mevsiminde hacca gidenleri gördükçe ağladığını söyleyerek, "Hacca gitmeyi o kadar çok istiyordum ki. Hayatımda kimseyi kıskanmam, ama hacca gidenleri kıskanıyordum. Ben gidemiyorum diye ağlayarak onları kıskanıyordum. Hayatımdaki tek kıskançlık bu diyebilirim. Ama ben de bugün kutsal topraklara ulaşacağım" dedi.

Bütün dini vecibelerini yerine getirdiğini, sadece hac vazifesinin kaldığını, onun da yarın son bulacağını belirten Görgün, şunları kaydetti: "Allah kabul ederse hac vazifemi de yapacağım. İlk kez bir huzurevinden hacca bir kişi gidiyor. Zaten Adana Huzurevi ilklerin huzurevidir. Buraya dünyada ve Türkiye'de örneği olmayan küçük evler yapıldı. İnsanlar burada çok mutlu. Huzurevinden hacca giden ilk yaşlı da ben olacağım. Çok mutluyum. İnşallah diğer arkadaşlarıma da nasip olur."

Görgün, kocasının kendisinin hacca gitmesi için çok yardımcı olduğunu, çoğu erkek önce kendisi gitmesine rağmen, eşinin önceliği kendisine verdiğini, onu çok sevdiğini söyledi.

Görgün'ün eşi Turhan Cemal Görgün ise, eşinin en büyük arzusunun yıllardan beri hacca gitmek olduğunu ifade ederek, "Eşimin bu arzusunu bildiğim için yıllardan beri bunu gerçekleştirmek için çabaladım. Bunun için de ilk hakkı ona tanıdım. İnşallah ileriki yıllarda ben de gidebilirim. Beraber gitmeyi çok isterdim, ama bazı nedenlerden dolayı bu mümkün olmadı. Eşim benden daha çok istiyordu, onun hakkıydı. İnşallah şimdi uğurlayacağım. Darısı hepimizin başına" diye konuştu.

Lütfüye Görgün'ü kutsal topraklara uğurlamak için, yetiştirme yurdundan çocuklar, kendi çocukları ve torunları ile huzurevinden arkadaşları gelerek evinde ziyaret etti. Huzurevi bahçesinde yolculuk öncesi Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Lütfiye Görgün, evinin balkonuna dev bir Türk bayrağı astı. Daha sonra huzurevi arkadaşlarıyla vedalaşan Lütfiye Görgün gözyaşlarına boğuldu. Huzurevi Müdürü Nurdan Kama'ya sarılan Görgün, uzun süre gözyaşı döktü. Son olarak eşiyle vedalaşan Lütfiye Görgün, helallik isteyerek 40 yıllık evlilik hayatında kendisini bir gün bile incitmediğini söylediği eşine teşekkür etti.

Lütfiye Görgün, uzun bir araç konvoyuyla birlikte Adana Havalimanı'na gitmek üzere yola çıkarken huzurevi arkadaşları Görgün'ün arkasından su döktü.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 12:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?