2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hyundai'nin hedefi 55 bin araç

HYUNDAİ'DEN TÜRKİYE'DE 55 BİN ARAÇ SATIŞI HEDEFİ

Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaaslan, Hyundai açısından Türkiye'nin çok önemli bir ülke olduğunu belirterek bugün Türkiye'den dünyanın 60 ülkesine otomobil ihraç ettiklerini söyledi. Karaaslan, 2010 yılında Türkiye'de 60 bin araç satışı gerçekleştirdiklerini, bu yılki hedeflerinin 55 bin olduğunu açıkladı.

Adana'da, bu yıl 4.'sü organize edilen Çukurova Otoshow Fuarı devam ediyor. TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından Otomotiv Distribütörleri Derneği ve Çukurova Yetkili Otomobil Satıcıları Derneği işbirliğinde TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuara katılan Karaaslan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hyundai açısından, Türkiye'nin oldukça önemli bir ülke olarak öne çıktığını vurgulayan Karaaslan, dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye pazarında herhangi bir

daralma olmadığını ve yatırımlara artırarak devam ettiklerini anlattı.

Bundan sonraki süreçte Türkiye ekonomisinde iyiye gidişin devam edeceğini öngördüklerini dile getiren Karaaslan, Hyundai'nin dünyanın ilk fabrikasını Türkiye'de kurduğunu hatırlattı ve Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda yeni modeller ürettiklerini vurguladı. Türkiye'nin, özellikle son dönemde artan kredi hacmiyle birlikte toplam otomotiv piyasasında oldukça önemli bir noktaya ulaştığını kaydeden Karaaslan, Merkez Bankası'nın almış olduğu karara dikkat çekti ve bu duruma bağlı olarak da faiz oranlarında

artış yaşandığını bildirdi. Karaaslan, faiz oranlarında yaşanan artışın bugün itibariyle geçerli olacağını belirterek "Faiz artışı daha da devam edecek. Bu durum, sektörde bir miktar daralma yaşanmasına neden olacak" dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 3. OTOMOBİL ÜRETİCİSİ OLMAK İSTİYORUZ

Türkiye genelinde geride bıraktığımız 2010 yılında 510 bin binek aracı satıldığını, bu yıl da benzer bir artış oranına ulaşılması beklentisi içinde olduklarını ifade eden Ümit Karaaslan, her ne kadar seçim sürecinin ardından faiz oranlarında olduğu gibi enerji fiyatlarında ve genel enflasyonda bir artış beklenilse de bunun satışları etkilemeyeceğini ve sektörel rahatlamanın süreceğini savundu. Hyundai olarak, 2015 yılında dünyanın en büyük üçüncü otomobil üreticisi olma hedefini ortaya koyduklarını

hatırlatan Karaaslan, belirlenen hedefe ulaşılabilmesi adına da Türkiye'de çok ciddi bir çaba ve çalışma içerisine girdiklerini, yatırımların da artarak devam edeceğini söyledi.

2010 yılında Hyundai olarak Türkiye genelinde yaklaşık 60 bin civarında otomobil ve ticari araç satışı gerçekleştirdikleri bilgisini veren Karaaslan, bu yılki satış hedeflerinin 55 bin olduğunu, belirlenen hedefe ulaşabilme noktasında piyasa sürecekleri yeni modellerin de önemli bir misyon üstleneceğini vurguladı. Karaaslan, "Tabi ki, gelişen pazar şartları altında hedefler artabileceği gibi bir takım değişiklik veya düzenlemeler de yapılabilir. Ama Hyundai'daki en önemli değişim; i20 serisiyle başlayan

Accent Blue ile devam eden tüm yeni teknolojik model ve üretimin yanında satışlarımızın bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğidir" dedi.

Hyundai'nin, dünya çapındaki tüm fabrikalarında ulaştığı yüksek kaliteyle birlikte hizmetlerinde de en yüksek kaliteyi sunduğunun altını çizen Karaaslan, Hyundai'nin Türkiye'de satılan tüm modelleri için 5 yıl üçlü bakım veren ilk ve tek marka olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda i20 ve Accent Era modelleri üretildiğini belirten Karaaslan, sözlerine şöyle devam etti: "Üretilen araçların büyük bir bölümünü 60'tan fazla ülkeye ihraç eden Hyundai Assan, diğer araçlarını yurt dışından ithal ediyor. Hyundai'nin şu an tüm Türkiye çapında toplam 73 yetkili satıcısı ve 81 yetkili servisi bulunuyor."

Karaaslan, Türkiye'de küçük ve orta sınıf otomobillerin mevcut pazarın yüzde 82'sini oluşturduğunu, geriye kalan yüzde 10'luk bölümünün 4x4 olarak öne çıkan arazi araçları, geriye kalan yüzde 8'lik bölümünün ise lüks araçların oluşturduğunun bilgisini de verdi.

HYUNDAİ'DEN TÜRKİYE'DE 55 BİN ARAÇ SATIŞI HEDEFİ
HYUNDAİ'DEN TÜRKİYE'DE 55 BİN ARAÇ SATIŞI HEDEFİ
HYUNDAİ'DEN TÜRKİYE'DE 55 BİN ARAÇ SATIŞI HEDEFİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2011 Salı 11:15:03
Güncelleme :26 Nisan 2011 Salı 12:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?