4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

“İç hastalıkları” sempozyumu başlıyor

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından bu yıl 4.’ncüsü düzenlenecek “Çukurova İç hastalıkları Günleri” sempozyumu 2-3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Hikmet Akkız, yaptığı açıklamada, son yıllarda bilim ve teknolojide ivme kazanan gelişmelerin her branşta olduğu gibi iç hastalıkları alanında da takip edilmesi güç değişimlere neden olduğunu söyledi. Tıptaki yeni gelişmeleri gözden geçirmek, mezuniyet sonrası sürekli eğitim amacıyla son 3 yıldır gerçekleştirdikleri toplantıların büyük destek gördüğünü belirten Akkız, ”Çukurova İç Hastalıkları Günleri”nin dördüncüsünü 2-3 Mayıs tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hipokrat salonunda düzenleneceğini kaydetti.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilimsel toplantıların sayısının giderek arttığını belirten Akkız, "Bölgemizde düzenlenen bilimsel aktivitelerin sayısında da önemli bir artışın olduğunu söyleyebiliriz. Bilimsel toplantıların temel amacının sayısal hedefler değil nitelik olması gerektiğini düşünüyoruz. Toplantıların yararlı olabilmesi için sorumluluk alan konuşmacılar ve oturum başkanları katılımcıya güncel bilgileri anlaşılabilir bir dille sunabilmeli ve katılımcı "eve taşınacak bilgileri" net olarak sağlayabilmelidir" dedi.

Her meslek grubunda deneyimin, zaman zaman aldatıcı olsa da, çok önemli olduğunu bildiklerini ifade eden Akkız, "Hekimlikte ise deneyimin çok daha ayrıcalıklı bir yerinin olduğunu giderek daha iyi kavrıyoruz. O nedenle "mentor" ya da "usta" kavramlarının tıp alanında ki anlamları çok daha derin ve köklüdür. Bu sempozyumda konuşmacı ve oturum başkanı olarak görev alacak olan konularında öne çıkan hekimlerin konuşmalarında bir yandan alanlarındaki en yeni gelişmeler konusunda bilgi verirken diğer yandan kendi deneyimlerini aktaracak olmaları tüm katılımcılar için yararlı olacaktır" diye konuştu.

Sempozyumun temel amacının bilgileri güncellemek ve deneyimleri katılımcılarla paylaşmak olduğunu söyleyen Akkız şunları kaydetti:

"Sempozyumda, bu düşünceden yola çıkarak İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı çatısı altında bulunan 7 bilim dalında çalışan öğretim üyeleri ile birlikte bazı konuk konuşmacı ve oturum başkanları, günlük klinik ya da poliklinik pratiğimizde sıkça karşılaştığımız konuları ve sorunları sade bir dille sizlere sunacaklar. Oturumları interaktif bir ortamda tamamlanmasını arzu ediyoruz. Sempozyumun bilimsel düzeyini ve verimliliğini konuşmacılar ve oturum başkanlarının performansı kadar sizlerin soruları, eleştirileri ve katkıları belirleyecektir. Bilginin hızla değiştiği ve yeni bilgi üretmenin tüm ülkeler için en öncelikli hedef olduğu dünyamızda hekimlerin bu yarışa mesafeli durmaları beklenemez. Hepimiz bilgiye yeni bilgiye karşı sorumluyuz. Hastalarımıza karşı özgüven yüklü bir yaklaşım ancak bilgili ve donanımlı hekimlerin sergileyebileceği bir tutumdur.“

İç hastalıkları uzmanları, aile hekimleri, araştırma görevlileri, ve birinci basamak hekimlerinin katılacağı 2 gün süreli sempozyumun ilk gününe Çukurova Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Doran da katılarak birer konuşma yapacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 11:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?