4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İddialar asılsız çıktı

Seyhan Belediyesi'nde Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak görev yapan ve halen Adana Valiliği'ne bağlı İl Mahalli İdareler Müdürlüğü görevini yürüten Ziya Erdoğan hakkında öne sürülen iddiaların mahkeme kararıyla asılsız olduğunun ispatlandığı bildirildi.

Seyhan Belediyesi Başkanlık Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, bir siyasi partinin belediye başkan adayının halen Adana Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürü olarak görev yapan Ziya Erdoğan hakkında, geçmiş yıllarda haksız bir iftara sonucu açılmış ve beraatla sonuçlanmış mahkeme belgelerini, 'sanki bir usulsüzlük varmış gibi' açıklamaya çalıştığı belirtildi.

Basın Bürosu'nun açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
"Ziya Erdoğan, Mersin İl Mahalli İdareler Müdürü olarak görev yaptığı dönemde bir iftira ve komplo ile karşılaşmıştır. Bu iftira ve komplo ile ilgili Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kamu davasında, 'iddianamede isnat edilen fiilin rüşvet olmadığı' kararı verilmiştir. 4483 sayılı Memurlar ve diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanuna göre gereğinin takdir ve ifası için dava dosyası Mersin Valiliği'ne geri gönderildi ve "Mahkemenin durmasına" karar verilmiştir.
Sayın Ziya Erdoğan'a komplo kuran aynı ekip bu kez de kendisinin mal varlığıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, ancak bu kez de doğrudan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 08.10.2005 gün ve 2005/8112 sayılı kararı ile hakkında "Kovuşturmaya yer olmadığına" dair karar verilmiştir. Hakkında ne bir rüşvet, ne de görevi kötüye kullanmaktan verilmiş bir ceza bulunmayan Ziya Erdoğan hakkında bugüne kadar verilmiş herhangi bir disiplin suçu dahi bulunmamaktadır."

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?