4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İdeal Ev ve Ofis 2009 Fuarı açılıyor

ADANA İDEAL EV VE OFİS 2009 FUARI YARIN AÇILIYOR

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş.tarafından Çukurova Fuarcılık A.Ş işbirliği ile düzenlenen Adana 3. İdeal Ev ve Ofis Mobilyaları, Dekorasyon, Aydınlatma, Zücaciye, Halı, Ev Tekstili, Bahçe, Ev Elektroniği ve Aksesuarları Fuarı, yarın açılıyor.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç ve ÇUFAŞ Genel Müdürü Duru Çiftçi ile bir basın toplantısı düzenleyerek, Adana İdeal Ev ve Ofis 2009 Fuarı hakkında bilgi verdi.

Ersözlü, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Adana İdeal Ev ve Ofis 2009 Fuarı'nı ÇUFAŞ'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası işbirliği; Adana Mobilyacılar Sitesi, Marangoz ve Mobilyacılar Odası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, çevre il-ilçe sivil toplum kuruluşlarının desteği ile düzenlediklerini kaydetti.

Ülkemizde son yıllarda konut projelerinin hızlı ve sürekli şekilde artması ile inşaat sektöründe yaşanan hareketliliğin özellikle dekorasyon malzemeleri ve projelerine duyulan ihtiyacı tetiklediğine dikkat çeken Ersözlü, "Sektördeki üretici ve ithalatçı firmaları TÜYAP çatısı altında buluşturacak olan fuar, bölge ekonomisine de olumlu katkılar sağlayacaktır. 25 Ekim 2009 tarihine kadar devam edecek olan fuar, yurt dışı ve yurt içinden gelecek profesyonel alım heyetlerinin yanı sıra çevre il ve ilçeler ile Anadolu'nun dört bir yanından on birlerce kişiye ev sahipliği yapacaktır" dedi.

Son olarak düzenledikleri Çukurova Otoshow 2009 Fuarı'na 100 binin üzerinde ziyaretçi geldiğini, olumsuz piyasa koşullarına rağmen satış ve bağlantıların yapıldığını ifade eden Ersözlü, "ÖTV indiriminin olumsuz etkilerine rağmen fuar bölgede sektöre doping etkisi yaptı" dedi.

2010'DA SIRBİSTAN'A SIFIR GÜMRÜKLE MAL SATIŞ İMKANI

ÇUFAŞ Genel Müdürü Duru Çiftçi de kriz ortamında el ele veren TÜYAP ve ÇUFAŞ'ın Adana'da önemli organizasyonlara imza attığına dikkat çekti. TÜYAP fuarlarının katılımcı firmalar açısından bölgesel bir etki alanı oluşturduğunu da belirten Çiftçi, "Adana düzenlediği fuarlarla bir çekim alanı olmuş, başarı ve performansını ortaya koymuştur. Bu fuar sayesinde ürünlerinin çok iyi pazarlar bulduğunu Antakya Ticaret Odası Başkanı bizzat söyledi. Bu sebeple Adana bölgenin metropol merkezidir ve öyle olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Çiftçi, 17-21 Kasım 2009 tarihinde TÜYAP-ÇUFAŞ organizasyonu ve Ticaret, Sanayi Odaları işbirliği ile Sırbistan gezisi düzenlendiğini, gezi kapmasında Mobilya Fuarı da gezileceğini de bildirerek "Türkiye-Sırbistan arasında yapılan serbest ticaret anlaşması 2010 yılında yürürlüğe giriyor. Bu kapsamda bu ülkeye ilk ziyareti biz yapmış olacağız. İşadamlarımıza, sektör temsilcilerimize sıfır gümrükle mal satma imkanı olacak" dedi.

KOSGEB tarafından desteklenen, ATO tarafından kayıtlı firmalarına katılım desteği sağlanan Adana İdeal Ev Ofis 2009 Fuarı'nın 21-24 Ekim 2009 tarihleri arasında 11.00 ile 20.00 saatleri arasında açık kalacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 13:54:03
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 15:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?