2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İftar çadırında izdiham yaşandı

Adana'da oruçlarını açmak amacıyla saatler önce iftar çadırı önünde toplanan vatandaşlar, kapıların açılmasıyla içeri hücum edince kadın ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.

Merkez ilçe Seyhan Belediyesi tarafından belediye binası yanında bulunan açık otoparka kurulan bin kişilik iftar çadırına dün iftar vakti yaklaşık 2 bin kişi gelince izdiham yaşandı. Dar gelirli vatandaşlar bir kase çorba içebilmek için iftar vaktinden saatler öncesinden çadır önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Çocuklarıyla birlikte gelen aileler ve yaşlılar ayakta durmakta güçlük çekti.

Saatlerce çadırın etrafında kuyrukta bekleyen vatandaşlar içeri girmek için zabıtalarla tartıştı. İftar vaktine yaklaşık 20 dakika önce kapıların açılmasıyla birlikte içeri alınan vatandaşlar izdihama neden oldu. Bu sırada yere düşen bazı kadın, çocuk ve yaşlılar ezilme tehlikesi geçirdi. Birbirini ezen vatandaşların içeri girmesiyle birlikte bu kez de yemek kapma yarışı başladı.

Aynı sandalyeyi alan vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Ancak bin kişilik çadıra yaklaşık 2 bin gelince çoğu kişi yemek bulamadan ayrılmak zorunda kaldı. İftar vakti geldiğinde yoksul vatandaşlar pilav üste tavuk, mercimek çorbası ve ayran menüsü ile iftarını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 10:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadiyesungur IP: 88.226.185.xxx Tarih : 6.09.2008 00:30:56

allah razıı olsun ne diyelimde ya o kapıdan geri aç dönenler yemk yeme karnı doyma umuduyla gelipte sonrada başını öne eğip dönenler ne olacak şimdi sevinimmi üzülimmi siz söyleyinn...