5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

İhaleye fesat, işitmeye 'engel' oldu

Adana’da, 4 yaşındaki işitme engelli çocuk, bürokrasi yüzünden 15 aydır ameliyat olacağı günü bekliyor.

Doğuştan işitme engelli olan Oğuzhan Aslan’ın ameliyat olabilmesi için fesat karıştırıIdığı için iptal edilen her biri 42 milyar değerindeki Koklear İmpilant isimli cihazın ihalesinin yapılması ve ithalat yoluyla da Türkiye’ye getirilmesi gerekiyor.

İşitme engelli Oğuzhan’ın özel bir şirkette çalışan babası Nurullah Aslan (30), akraba evliliği yapmadığını, 1.5 yaşındaki ikinci çocuğunun gayet sağlıklı olduğunu belirterek, "Oğuzhan’ın doğumu sıkıntılı geçmişti. Hastanede herhangi bir şey söyleyen olmadı. 8-9 ay sonra sürekli ağlaması ve sesi karşı tepki vermemesi üzerine doktora götürdük. SSK Adana Hastanesi, bizi Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne sevk etti. Burada yapılan testlerde yüzde 92 işitme kaybı tespit edildi" dedi.

İşitme kaybının belirlenmesi üzerine Oğuzhan’ı Balcalı Hastanesi’nde tedaviye aldıklarını belirten Nurullah Aslan, daha sonra İzmir Bozyazı SSK Hastanesi’ne sevk edildiklerini, orada yapılan kontrol sonrası da her biri 42-50 milyar değerinde olan Koklear İmpilant denilen bir cihazın takılması için MR çekildiğini ifade ederek, "Film sonucunda çocuğumun sağ kulağında salyangozun hiç olmadığı, sol kulağında ise Kokleaar İmpilant takılması halinde duyabileceği belirtildi. Ameliyat için 8 ay sonrasına gün verildi. Ama tam 15 ay oldu hala sıra gelmedi" diye konuştu.

Balcalı Hastanesi’ndeki doktorların çocuğun 5 yaşından önce ameliyat edilmesi halinde tepkisinin daha olumlu olacağını, daha sonra yapılacak ameliyatın ise beklenen sonucu vermeyeceğini söylediklerini belirten Nurullah Sağlam, "Koklear İmpilant ihalesi, ihaleye fesat karıştırıldığı için ertelenmiş. Ne zaman yapılacağı da henüz net değil. Benim çocuğum da 4 yaşına bastı. Bu ihalenin bir an evvel yapılmasını ve çocuğumun ameliyat edilerek akranları gibi duymasını, gülmesini istiyorum. Devlet yetkililerinden yardım bekliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 16:06:35
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 16:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?