5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

İhmal mi, sabotaj mı ?

Adana’da yaklaşık 2 ay önce kaza sonucu 4 işçinin öldüğü 2 işçinin de ağır yaralandığı kağıt fabrikasında bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın itfaye ekiplerine zor anlar yaşattı. Yangında fabrika kül oldu.

Edinilen bilgiye göre yangın D-400 Adana-Mersin Karayolu üzerinde bulunan OMOS Kağıt ve Oluklu Mukavva A.Ş’ye ait fabrikada saat 02.00 sıralarında çıktı. Kağıt ve kağıt ürünlerinin işlendiği fabrikada sebebi belirlenemeyen bir şekilde başlayan yangın kısa sürede yayıldı.

Olay yerine ulaşan itfaye ekipleri öncelikle yangını kontrol altına almaya çalışırken alevlerin yakıt tanklarının bulunduğu bölüme ulaşmaması için büyük çaba harcadı. Yangının çıktığı sırada fabrikada çalışan olmadığı bildirilirken fabrika yetkilileri de kısa süre sonra olay yerine ulaştı.

Aynı fabrikada 2 ay önce meydana gelen iş kasazında 4 işçi ölmüş, 2 işçi de ağır yaralanmış olması kundaklama ihtimalini de beraberinde getirdi. Yangından kısa bir süre önce olay yerinden hızla uzaklaşan bir aracın görüldüğü iddia edilirken olayla ilgili soruşturmanın Jandarma tarafından sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2005 Pazar 13:28:19
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 14:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?