4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İhsan'ın feryatlarına polis koştu

Adana'da annesi tarlaya çalışmaya giden 4 yaşındaki çocuk uyandığında evde kimseyi bulamayınca balkona çıkıp gözyaşlarına boğuldu. Çocuğun feryadına polis yetişerek onu balkondan kurtarıp karakola götürdü.

Olay Denizli Mahallesi Şehit Mehmet Özer Caddesi'nde meydana geldi. Kocası Irak'ta olduğu için tarlalarda çalışarak 6 çocuğuna bakan 39 yaşındaki Sebiha Koğaç sabahleyin her zamanki gibi eve ekmek getirmek için tarlaya çalışmaya gitti. Bu sırada uyumakta olan 4 yaşındaki oğlu İhsan'ı, 12 yaşındaki oğlu İlyas'a emanet etti.

Ancak İhsan Koğaç ilköğretim 6. sınıfa gittiği için bugün kitaplarını almak üzere okula giderek uyuyan kardeşini yalnız bıraktı. Ağabeyi küçük kardeşinin üzerine de kapıyı kilitledi.Üstelik balkon kapısını annesi küçük oğlu çıkıp düşmesin diye kilitlemişti. İlyas Koğaç okula kitaplarını almaya gitti ancak arkadaşlarına takılınca evde küçük kardeşi olduğunu unutarak oyuna daldı.

Bu arada uyanan İhsan Koğaç, evde kimse olmadığını görünce korktu. Korkuyla kendini balkona atmaya çalışan minik Koğaç, balkon kapısı kapalı olduğu için pencereyi açarak balkona çıktı. Ancak balkona inerken koltuklardan yardım alan Koğaç balkondan tekrar eve giremeyince ağlamaya başladı. Bu arada çevredeki
vatandaşlar balkonun altına gelerek minik Koğaç ile ilgilenmeye başladı. Vatandaşlar çok korkan çocuğa su atarak sakinleşmesini sağlamaya çalıştı.

Ancak bir türlü sakinleşmeyen çocuğun kurtarılması için polise ve Can-Kur'a haber verildi. Polis kısa sürede olay yerine geldi. Ancak çocuk çok korkmuş gözyaşlarına boğulmuştu.

Can-Kur'u beklemeyen polis çocuğun ağlamasına dayanamayarak yan taraftan 3. kattaki balkona çıkarak çocuğu kurtardı. Balkona çıkan bir polis, çocuğu alarak yan apartmanda bekleyen meslektaşına uzattı. Daha sonra çocuk aşağıya indirilerek Denizli Polis Merkezi'ne götürüldü.

Polis Merkezi'ne götürülen küçük çocuk, daha sonra işten geri dönen annesine teslim edildi. Olaydan dolayı büyük bir üzüntü yaşadığını anlatan Sebiha Koğaç, "Normalde oğlumu da tarlaya götürürdüm. Ağabeyine emanet edip işe gitmek zorunda kaldım. Eşim 4 yıldır bizi terk etti. Evin geçimi benim üzerimde. Bir oğlum askerde ama ona para dahi yollayamıyorum. Günlük 20 lira alarak çocuklarıma bakmaya çalışıyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 11:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?