2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İki ayda 12 cinayet işlendi

ADANA'DA İKİ AYDA 12 CİNAYET İŞLENDİ

Adana'da, son iki ayda 12 kişi, eşine hakaret, eşine mesaj atma, kız meselesi ve cin çıkarma, 20 lira borç gibi sebeplerden dolayı öldürüldü. Cinayete kurban gidenler arasında eski belediye başkanı, sendika başkanı ve boşanma aşamasındaki kadınlar yer alıyor, zanlılar arasında bir banka müdürü bulunuyor.

Adana'da, geçen yıla oranla cinayetler yüzde 80 arttı. 2010'da, yılın ilk 58 gününde 7 cinayet işlenirken bu yıl bu rakam 12'ye yükseldi. 12 kişinin 20 lira borç, eşine hakaret, boşanmak isteme, eşine mesaj atma, kız meselesi ve cin çıkarma gibi nedenle öldürülmesi duyanları hayrete düşürdü. Ayrıca, kadına yönelik şiddetin arttığı cinayetlerden anlaşılıyor. 34 yaşındaki D.D. adlı kişi, aynı evi paylaştığı kız kardeşi Pınar Dilek D'yi 'İçine cin girdi' diyerek öldürdü. Emekli güvenlik görevlisi 51

yaşındaki Süleyman K. da kendisinden ayrılmak isteyen 25 yıllık eşi Semiha K.'yı (51) çıkan tartışma sonucu pompalı tüfekle öldürdü.

42 yaşındaki Zekeriya K. ise eşi İlkay K.'ya (32) cep telefonu ile mesaj atarak buluşma teklif ettiği gerekçesiyle Zekeriya Yavuz'u (30) kurşunlayarak öldürdü.

Öldürülenler arasında eski Seyhan Belediye Başkanı, Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Cevdet Yağ, Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Hüseyin Ulukan da bulunuyor. Ulukan'ı öldüren sendika üyeleri yakalanırken, Yağ'ı öldüren teyzesinin oğlu Coşkun Ö. hâla bulunamadı.

Cinayet işleyenler arasında eğitimli insanların da olduğu belirtildi. Adana'da bir bankanın müdürü Soner T., eşiyle tartıştığı öne sürülen işadamı Muzaffer Umut'u öldürdü; oğlunu tabancayla yaraladı.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde belediyede özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Niyazi A., kendisini tehdit ettiğini ileri sürdüğü kişiyi Adil Malay'ı (26) ifadesi alınmak üzere getirildiği polis karakolunda tabancayla öldürdü.

Uzmanlar ise bu kadar kısa sürede işlenen cinayetlerin toplumun cinnet halinde olduğunu gösterdiğini dile getiriyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle fertlerin tahammül etme noktasında tükendiğini belirten uzmanlar, "Cinayetlerin basitliği bunu gösteriyor. Bir insan 20 lira borç için, bir başkası cin çıkarmak için, başka biri eşine hakaret edildiği için insan öldürebiliyor" dedi.

Uzmanlar, bireylerin bunalıma girmesini normal bir hastalık gibi görüp mutlaka bir psikiyatristten yardım alması gerektiğini aksi takdirde bu tür cinayetlerin artarak devam edeceğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2011 Pazar 10:52:03
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 01:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?