5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

İki yaka arasındaki ilginç fark

Adana'nın ortasından geçen Seyhan Nehri'nin bir kıyısındaki konut fiyatları 300 milyar lirayı bulurken, karşı kıyısında ise 30 milyar liraya satılıyor.

Adana'nın ortasından geçerek 2 merkez ilçeyi birbirinden ayıran Seyhan Nehri'nin Seyhan Merkez İlçesi'ndeki kıyısındaki konut fiyatları 100 milyar liradan başlayıp, 300 milyar liraya kadar satılabilirken, aynı nehrin Yüreğir merkez ilçedeki karşı kıyısında bu fiyatlar 30 milyar liraya kadar düşüyor.

Aynı nehrin karşılıklı kıyılarındaki satışı yapılan evlerin arasındaki fiyat faklarının anormal bir seviyede olduğunu belirten Akdeniz Emlak Sahibi Güngör Geçer, "Nehrin Seyhan İlçesi kıyısındaki 200 metrekare bir evin fiyatı 250-300 milyar lira civarında. Ancak aynı nehrin Yüreğir İlçesi kıyısında bulunan evlerin fiyatları 30-40 milyar civarında. Aradaki bu yüksek farklılıkların ise bir çok nedeni var. Örneğin Seyhan İlçesi'nde bulunan zemin Yüreğir'den daha sağlam durumda. Nehrin Seyhan kıyısında 13 katlı bir apartman yapılabilirken, Yüreğir yakasında ise en fazla 7 katlı apartmanların yapımına izin veriliyor. Yüreğir'deki çarpık yapılaşma da bu yakadaki ev fiyatlarını olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 15:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?