2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İkinci baharını yaşayamadan öldü

Adana Huzurevi'nde 81 yaşındaki emekli banka müdürü Mümin Derici ile evlilik hazırlığı yapan 75 yaşındaki Nedime Ergüder, düğüne 3 gün kala nefes darlığı ve kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

Mümin Dede, özenle döşedikleri evlerinde, düğün öncesi kaybettiği 75'lik nişanlısının yasını tutuyor.

Emekli banka müdürü ve Adana Musiki Cemiyeti kurucularından Mümin Derici, 38 yılık yalnızlığına son vermek için, kendisi gibi huzurevinde kalan Nedime Ergüder'i bir gece yarısı cep telefonundan arayarak evlenme teklif etti. Teklifine olumlu cevap alan Derici, Ergüder'i Huzurevi Müdürü Nurdan Kama'dan Allah'ın emriyle istedi. Derici ve Ergüder, daha sonra evlilik hazırlıklarına başladı. Çift, huzurevi bahçesinde bulunan küçük evlerini özenle döşedi.

Cep telefonuyla evlenme teklif ettiği Ergüder'in sesini duymak için sabah telefon eden Mümin Derici, telefona çıkan hemşireden düğüne 3 gün kala acı haberi aldı.
Telefonu açan hemşirenin kendisine, "Mümin amca buraya gelebilir misin? Uzaktaysan araba göndereyim" dediğini anlatan Derici, yakında olduğumu söyleyerek kısa sürede huzurevine geri döndüğünü belirterek, "Kapıda beni bir görevli karşıladı, müdire hanımın odasına götürdü. İçime bir ateş düştü sanki, kötü bir şey olduğunu anlamıştım. Bana onun ölüm haberini verdikleri an ben de öleceğimi düşündüm. Eşimi yıllar önce kaybettim. 3 çocuğum var, ama kimsesiz gibiydim. 38 yıllık yalnızlığım bitecek sanmıştım, kadere bakın ki yine yalnızım" dedi.

Nikah işlemlerini tamamladığı nişanlısını kaybetmenin acısıyla uduna sarılan Mumin Derici, "Her gece yollarda gözledim seni/İnan ki gönülden özledim seni/Günlerce aradım yakan buseni/Unutmam sevgilim unutmam seni" dizeleriyle başlayan aşk şarkısını söylerken gözleri doldu.

2 odalı, bahçeli küçük evde, nişanlısının bir gün önce Huzurevi Müdürü Nurdan Kama ile çarşıdan satın aldığı nikah elbisesi, ayakkabısı, eşarbı, beresi ve pijaması ile etiketleri üzerinde duran diğer giysilerine bakan Derici, "Bu giysiler ona çok yakışmıştı. Ben ona aşık olmuştum. 80'inden sonra aşk daha bir başka oluyor, daha farklı bir tutkuyla bağlanıyorsunuz. Ben ona bir gece yarısı telefonda evlenme teklif etmiştim. O da 'Allah yazdıysa olur' dedi. Telefonla konuşurken zengin olmadığımı, çok kontörüm gittiğini söyleyince, bana 'seni bir öperim, ödeşiriz aşkım' dedi" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 16:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?