3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

İkinci el otoda bahar havası

Baharın gelmesiyle birlikte ikinci el otomobil piyasasının hareketlilik kazandığı bildirildi.

Adana Oto Alım-Satım ve Komisyoncular Esnaf Odası Başkanı Ali Çırak, piyasalardaki kriz beklentilerinin ikinci el otomobil piyasasını olumsuz yönde etkilemediğini, aksine satışların eskiye oranla arttığını belirtti.

İkinci el otomobil piyasasının bugün için iyi durumda olduğunu ifade eden Çırak, "Havaların ısınmasıyla birlikte ikinci el otomobile olan talep hızla artarken, sıfır araçlara 'zam gelecek' haberleri de talebi daha da hızlandırmıştır. İkinci el satış piyasası süper gidiyor. Temiz aracı olan satıştan korkmasın, müşterisi her zaman hazırdır" dedi.

İkinci el otomobil almak isteyen vatandaşları da uyaran Çırak, "Sokak başlarından, rastgele insanlardan otomobil almayın, mağdur olursunuz. Araç alacaksanız, öncelikle hemen hemen tüm galericilerin internet siteleri var. İkinci el otomobil alım-satım siteleri var. Oralara girin, bakın, alacağınız araç hakkında ön bilgi sahibi olun. Sonra da araçları yerinde görerek karar verin. Artık araba pazarlarının da iyi denetlenmesi lazım. Rastgele araba alanlar sonradan sorunlar yaşıyor. Oysa bilinen esnaftan, galericiden araba alanlar mağdur olmaz. Adana'da 500'ü aşkın galericide 2 bin 500'e yakın araba var. Bunlar da bu araçlara para ve ümit bağlamış" diye konuştu.

Dövizdeki dalgalanmaların ve borsadaki inişli-çıkışlı grafiğin sokaktaki vatandaşın da kafasını karıştırdığına dikkat çeken Çırak, "Doların, euronun yükselişi piyasayı kısmen de olsa etkilemişti. Baharla birlikte ikinci el otomobil piyasası da hareketlendi. Araçlar küçük çapta da olsa kıymetlendi. Önümüzdeki günlerde, tatilcilerin piyasaya girmesiyle fiyatların biraz daha artacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 13:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?