4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İl Genel Meclisi başkanı Torun

Adana İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Abdullah Torun seçildi.

Adana İl Genel Meclis üyelerinin tamamının katıldığı 2. oturumda MHP’li üye Abdullah Torun ile AK Parti'li üye Gülnur Karslı, meclis başkanlığı için partilerinin grup sözcüleri tarafından aday gösterildi.

1 oyun boş kullanıldığı ve 2 oyun geçersiz sayıldığı seçim sonunda Abdullah Torun 30 oy alarak Adana İl Genel Meclisi’nin yeni başkanı oldu. Gülnur Karslı ise 28 oy aldı.

Adana İl Genel Meclisi Başkanı seçilen Abdullah Torun, tüm meclis üyeleri olarak el birliği ile Adana’ya en iyi hizmeti vereceklerini söyledi.Torun, başkanlık görevini, meclis üyeleri arasında en yaşlı üye olarak yer alan ve geçici başkanlık yapan Hamit Şan’dan devraldı.

Bu arada, Meclis 1. Başkanvekilliği için aday gösterilen CHP’li İsmet Avcı 32 oy alırken AK Parti'li Mustafa Çalışkan 27 oy aldı, 1 oy geçersiz sayılırken 1 oy da boş çıktı. bu sonuçla İsmet Avcı, Meclis 1. Başkanvekili seçildi. Meclisin 2. Başkanvekilliği seçimin de ise MHP’li Ahmet Özen 32 oy alarak Meclis 2. Başkan Vekili oldu. AK Partili Hadi Tekdemir, 28 oy aldı, 1 oy da boş kullanıldı.
Yapılan katip üyelikleri seçimi sonunda CHP’li Yasemen Çelik ile MHP’li Aytan Köylü asil katip üye seçilirken MHP’li üye Hüseyin Karakuş ile CHP’li Murat Doğancılı da yedek katip üye seçildi.

Adana İl Genel Meclis toplantısı 16 Nisan 2009 Perşembe günü sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 20:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?