2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İlaç yolsuzluğuna tutuklama

Adana’da, ilaç yolsuzluğu iddiasıyla 9 kişi yakalandı. Soruşturma sonucu olayla ilgisi görülen 3’ü doktor, 3’ü eczacı toplam 6 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Mali Büro ekiplerinin yaptığı operasyonda, vatandaşlardan sayfa başına 5 milyon karşılığında aldıkları sağlık karnelerine ilaç yazıp, satarak haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 2 sağlık ocağı ile bir poliklinik hakkında inceleme başlatıldı.

Televi Sağlıkocağı’nda görevli doktor ve personelin, sayfa başına 5 milyon lira vererek sağlık karnesi satın aldıkları ve yazdıkları yaprakları anlaştıkları eczanelere göndererek, devletten haksız kazanç sağladıkları yönünde ihbar alındı. Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gelirler Bölge Müdürlüğü ve Eczacılar Odası Başkanlığı’na bağlı ekipler, olayla ilgisi görülen başhekim, doktor, hemşire, sekreter ve temizlikçiden oluşan 9 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan operasyonlar sırasında eczanelerde, 18 vatandaşa ait sağlık karnesi ve kupürleri kesilmiş ilaçlar ele geçirildi.

Gülbahçesi Sağlık Ocağı Başhekimi Dr. İ.K, aynı sağlık ocağında görevli Dr. Ş.F. ile Televi Sağlık Ocağı’nda görevli Dr. K.G.’nin, SSK ve Bağkur’lu vatandaşların sağlık karnelerini çekmecelerinde tuttukları ve zaman zaman hayali hastalıklara pahalı ilaçlar yazdıkları belirlendi. Şahısların, yazdıkları karneleri Gülbahçesi Mahallesi’ndeki Altıntaş Eczanesi, Hürriyet Mahallesi’nde Aylin Eczanesi, Denizli Mahallesi’nde Yeni Okan Eczanesi’ne gönderdikleri ve kupürlerini kestirerek devletten iadesini aldıkları belirlendi.

Ekiplerin yaptığı tespitler sonrasında Dr. İ.K., Dr. Ş.F., Dr. K.G., eczacılar M.A., A.İ. ile H.O, hemşire G.K., sekreter D.Y. ile temizlik görevlisi N.K. gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan zanlılar suçlamayı kabul etmedi. 3 gün gözaltında tutulan zanlılar, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye çıkartılmak için sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra adliyeye çıkarılan şahıslardan 3’ü doktor, 3’ü eczacı toplam 6’sı tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.

Öte yandan zanlılardan Dr. Ş.F., 16 Temmuz 2004 günü aracını hatalı park ettiği için ceza yazmak isteyen polis memuruyla tartışmıştı. Trafik polisine saldıran Ş.F., kendisini etkisiz hale getirmeye çalışan sivil polis memurunu da ısırmıştı.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 11:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?