1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

İletişimcilerde 'mezuniyet' coşkusu

GENÇ İLETİŞİMCİLERDE 'MEZUNİYET' COŞKUSU

Adana ÇEP Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nde 'mezuniyet' coşkusu yaşandı. 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı'nda toplam 73 öğrencisini mezun eden okulda sevinç ve hüzün aynı anda yaşandı. Mezun olabilmenin haklı sevincini yaşayan öğrencilerse, düzenlenen 'mezuniyet partisi'nde gönüllerince eğlenip, 4 yıllık bir eğitim sürecinin stresini attı.

Okul Bahçesi'nde düzenlenen ve sektör temsilcileriyle eğitimcileri de buluşturan 'Mezuniyet Töreni'ne de yoğun ilgi gösterildi. Vali Yardımcısı Halis Arslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana Bölge Müdürü Adnan Kulak, Doğan Haber Ajansı (DHA) Adana Bölge Müdürü Orhan Apaydın da katılımcılar arasında yer aldı. Burada konuşan Muharrem Gelen, Adana'nın büyük bir kent olduğunu ve kendilerinin de kentteki mevcut eğitim ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabilmenin, kaliteli ve çağın gereklerine uygun bir eğitim hizmeti verebilmenin çabası içinde olduklarını anlattı.

Gelen, bugün kent genelinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren 960 kurumda 472 bin öğrenci olduğu bilgisini vererek, “Bu güzide eğitim kurumlarımız içerisinde ÇEP Anadolu İletişim Meslek Lisesi, kendini öne çıkartan okullarımızdan biri. Okulun kuruluşundan bu yana geçen yaklaşık 16 yıllık zaman diliminde çok önemli mesafeler alındığını görmek bizleri mutlu ediyor. Okulumuz, adeta kabuğuna sığmaz oldu. Bu noktada okulun genişleme ve yeni bir binaya taşınma girişimini de doğru ve yerinde bir adım olarak yorumluyorum” dedi. Eğitimin toplum açısından önemine dikkat çeken Gelen, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları doğrultusunda ilerlenerek, Türkiye'nin hak ettiği yere ulaşacağına da inandığını dile getirdi.

ÇEP Anadolu İletişim Meslek Lisesi Müdürü Uğur Özen ise, yoğun geçen bir eğitim-öğretim yılını daha geride bıraktıklarının altını çizerek, kurum olarak iyi yetişmiş ve donanımlı olmalarının yanı sıra çağdaş, sosyal ve paylaşımcı, milli ve manevi değerleri bilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı gençlerin Türkiye'nin hizmetine sunmanı haklı heyecanı ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Özen, “Bilgi çağının en büyük sermayesi yetişmiş insandır. Genç insan potansiyeli yüksek olan ülkemizin, bu avantajını iyi değerlendirerek hak ettiği yerde olması gerekir. Ülkemizin genç nüfusu, birçok Avrupa ülkesinden daha fazladır. Ancak bu genç nüfus, kendiliğinden bir güç değildir. İyi yetişmiş bir gençlik potansiyel oluşturabilir. Bunun için meslek liseleri toplumun kalkınması noktasında önemli bir yere sahip” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından ÇEP Anadolu İletişim Meslek Lisesi bünyesinde oluşturulan; 'Halkla İlişkiler', 'Gazetecilik' ile 'Radyo Televizyon' bölümlerinde eğitim-öğretim gören toplam 73 öğrenciye temsili diplomaları verildi. Vali Yardımcısı Arslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gelen ile birlikte İHA Bölge Müdürü Adnan Kulak ve DHA Bölge Müdürü Orhan Apaydın, öğrencilere 'mezuniyet belgeleri'ni vererek, onların heyecanına ortak oldu. 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı'nda 'okul birinciliği'ne Hüda Altınkol ulaştı. Altınkol, yaş kütüğe plaket çakarken, arkadaşları da ona tezahüratlarıyla eşlik etti. Tören, öğrencilerin 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini hava atması ve verilen kokteylin ardından sona erdi.

GENÇ İLETİŞİMCİLERDE 'MEZUNİYET' COŞKUSU
GENÇ İLETİŞİMCİLERDE 'MEZUNİYET' COŞKUSU
GENÇ İLETİŞİMCİLERDE 'MEZUNİYET' COŞKUSU
GENÇ İLETİŞİMCİLERDE 'MEZUNİYET' COŞKUSU
GENÇ İLETİŞİMCİLERDE 'MEZUNİYET' COŞKUSU
GENÇ İLETİŞİMCİLERDE 'MEZUNİYET' COŞKUSU
GENÇ İLETİŞİMCİLERDE 'MEZUNİYET' COŞKUSU
GENÇ İLETİŞİMCİLERDE 'MEZUNİYET' COŞKUSU
GENÇ İLETİŞİMCİLERDE 'MEZUNİYET' COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 12:29:02
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 15:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?