3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

'İlk göz ağrısı' tarih oldu

Adana’da 1951 yılında 1 milyon lira sermaye ile kurulan ve Sabancı ailesinin “ilk göz ağrısı’’ olarak nitelenen Bossa1 tesislerinin yıkım çalışmaları tamamlandı. 

Channel Islands merkezli ve İstanbul, Kiev, Tiblis, Amsterdam’da ofisleri bulunan alışveriş merkezi proje geliştiricisi Acteeum Group tarafından 20.5 milyon dolar karşılığı satın alınan, yaklaşık 130 bin metrekarelik alana iki katlı “Ancora Adana’’ alışveriş merkezi kurulacak. Sabancı Topluluğunca 24 Mart 1951’de kurulan “ilk göz ağrısı’’ ve döneminde Türkiye’nin en büyük entegre tekstil kuruluşu Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri TAŞ’de çalışan yaklaşık 450 personel, modernizasyon çalışmaları kapsamında yaklaşık 3 yıl önce Ceyhan yolundaki Bossa 2 tesislerine taşınmıştı.
 
Bir milyon lira sermaye ile kurulan Bossa 1’in yaklaşık 54 yıllık üretiminin ardından atıl kalan ve personel lojmanlarının da bulunduğu 130 bin metrekarelik alan ise mart ayında Acteeum Group’a 20 milyon 500 bin dolar karşılığında satılmıştı. Satış işlemlerinin sonuçlanmasının ardından başlatılan yıkım çalışmaları tamamlandı. Bossa 1 tesislerinin bulunduğu alana iki katlı “Ancora Adana’’ alışveriş merkezinin kurulacağı belirtildi. Proje çalışmaları tamamlanan merkezin temelinin önümüzdeki aylarda atılacağı, alışveriş merkezinin merkez Yüreğir İlçesi’ni ticari ve sosyal faaliyetler açısından cazibe merkezi haline getirme yönünde katkı sağlayacağı kaydedildi. 

Ancora Adana’nın,58 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olacağı, 13 bin 500 metrekarelik alanda hipermarket, yapı marketi, elektronik market, yiyecek-içecek firmaları ve sinema salonlarının hizmet vereceği bildirildi.

Akşam
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 17:16:18
Güncelleme :26 Ekim 2008 Pazar 18:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?