4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İlk hacı kafilesi döndü

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla kutsal topraklara giden hacılardan ilk kafile Adana'ya döndü.

Saudia`nın SV 5670 sefer sayılı uçağı ile gelen 298 Hacı, Adana Havalimanı Dış Hatlar Terminali`nde yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılandı.
Hacıların görevlerini yerine getirerek yurda dönmelerinden dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Cenab-ı Hakkın bu mutluluğu herkese yaşatmasını diledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kutsal topraklara giden 298 hacının geldiğini vurgulayan Canbolat, "Dönüşler Aralık ayının sonuna kadar peyderpey devam edecek. Aldığımız bilgilere göre önemli bir sorun yaşanmadı. Sadece Adana'dan giden hacı adayı Münire Karateke ve Halil Özgüler vefat etti. İnşallah tüm hacılarımız kazasız belasız olarak aileleri ile kucaklaşacaklardır" diye konuştu

Kafile Başkanı Seyhan Müftüsü Yusuf Eseroğlu ise, "Hacılarımızın sağlıkları yerinde. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu, yılların tecrübesine dayandığı için yıldan yıla kalitesini artırıyor. Organizasyondan hacıların çok memnun kaldığı kanaatindeyim" dedi.

Kutsal topraklardan dönen hacılar da; önemli bir sorunla karşılaşmadıklarını, hac farizasını yerine getirip ülkeye döndükleri için çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Hacılar, "Ailemiz, memleketimiz ve tüm insanlığın huzur ve mutluluğu için dua ettik. Allah herkese oralara gitmeyi nasip etsin.O topraklarda bulunmak çok güzel."dedi.

Bazı hacıların, yakınları ile kucaklaşması sırasında duygusal anlar yaşandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 13:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?