2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İlk hacı kafilesi dualarla uğurlandı

Adana'dan ilk hacı adayı kafilesi uçakla mukaddes topraklara gitti.

Şakir Paşa Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'a hareket eden kafilede, 550 hacı adayı bulunuyor. 45 gün sonra hacı olarak dönecek vatandaşı çok sayıda yakını uğurladı.

Adana Müftülüğü Hac ve Umre Müdürü Hasan Kök, hacı adaylarından, izdihama neden olunmaması için belirtilen saatlerde havaalanında bulunmalarını ve işlemlerde sorun yaşanmaması için gerekli belgelerin eksik olmaması konusunda duyarlı olunmasını istedi.

Adana genelinde hacca gitmek için 15 bin 300 kişinin müracaat ettiğini söyleyen Kök, 2 bin 150 adayın bu yıl kutsal topraklara giderek hacı olacağını söyledi. Kök, son kafilenin 23 Kasımda ayrılacağını kaydetti. 31 Aralıkta bütün hacıların Adana'ya dönmüş olacağına işaret eden Kök, iki haftadır eğittikleri hacı adaylarının sağ salim dönmelerini temenni etti.

Vatandaşların devletin haricindeki organizasyonlara rağbet etmemesi gerektiğini aktaran Kök, bazı kişilerin hacca işçi götüreceğiz diyerek vatandaşları kandırdığını ve paralarını aldıktan sonra sınırda bıraktığını hatırlattı. Kök, Türkiye'den hacca kara yoluyla gidişlerin yasak olduğunu sözlerine ekledi.

CHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 17:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?