3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

İlk sigara cezası belediye personeline

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, sigara yasağının başlamasından sonra ilk olarak belediye binası içerisinde operasyon düzenledi. Operasyonlarda sigara içen personele ceza uygulanırken, içmeyene de teşekkür edildi.

"Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun" ile Türkiye genelinde kapalı alanlarda sigara içme yasağı getirilmesinden sonra harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, belediye binasında operasyon düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Zafer Arslan ve zabıta ekipleri, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binasında katları tek tek gezerek üst düzey personel ve çalışanların sigara içip içmediğini kontrol etti. Genel Sekreter ve yardımcıları başta olmak üzere tüm birimlerde adeta iz süren Zabıta Daire Başkanı Zafer Arslan, Kamulaştırma Komisyonu üyesi Mustafa Gülen'i sigara içerken yakaladı. Mustafa Gülen hakkında Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesi uyarınca tutanak tanzim eden ekipler, 63 YTL para cezası uyguladı.

Belediye binasındaki operasyonla ilgili açıklama yapan Zabıta Daire Başkanı Zafer Arslan, 19 Mayıs 2008 tarihi itibariyle kapalı mekanlarda sigara içilmesinin yasaklandığını hatırlatarak, "İlk uygulamaya belediyemiz çalışanlarından başladık. Sigara içen arkadaşlarımıza ve amirlerimize ceza uyguluyoruz. Katların tamamını dolaştık, çoğu personelimizin yasağa uyduğunu tespit ettik. Yasağa uyanlara teşekkür ederken, uymayanlara da ceza kestik" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 13:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?