4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İlk toplantı Kaymakamlıkta yapıldı

Adana'nın merkez Çukurova Belediyesi meclisi ilk toplantısını binası olmadığı için Çukurova Kaymakamlığı’nda yaptı.

Beş maddelik gündemle toplanan mecliste, başkan vekili, meclis katibi, encümen üyeleri ile çeşitli komisyonlar seçildi.


Çukurova Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan meclis toplantısına Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan başkanlık yaptı. Meclisin AK Parti’li ve MHP'li en geç iki üyesi açılış sırasında başkana katiplik yaptı.
Daha sonra gizli oylama ile yapılan katiplik seçiminde CHP Meclis üyesi Feray Özyazyan ile Gürsel Diliçıkık asil, Mehmet Üstüner ve Namık Kemal Ekici yedek üyeliklere seçildi. Ardından yapılan oylamada meclis başkan vekilliğine Yaşar Deniz oy birliği ile seçilirken Ekrem Kandemir de yedek başkan vekilliğine getirildi.
Erdal Yıldrım, Ramazan Atıksüer ile Celil Arıkan da Çukurova Belediyesi Encümen Üyelikleri’ne seçildi.
Çukurova Belediyesi’ni 19 milyon TL borç ile aldıklarını söyleyen Başkan Yıldıray Arıkan, "Seyhan Belediyesi’nin 5 milyon 670 bin SSK, 7 milyon 36 bin İler Bankası, 5 milyon 280 bin Vergi, 638 bin Özel İdare ile Çukurova Kalkınma Ajansı ve Salbaş Belde Belediyesi’nin yaklaşık 19 milyon TL borcu Çukurova Belediyesi’ne devredildi. Bununla birlikte emeklisi yaklaşmış ayrıca yevmiyeleri yüksek 293 işçiyi de Çukurova Belediyesi’ne aktarıldı. Mazbatayı aldığım günden itibaren bu paylaşımın adil yapılmadığını söylüyordum. Bu konuyu vali yardımcısı ile tekrar görüşeceğiz" dedi.
Belediye Meclisi İhtisas Komisyonlarının belirlenmesi ve seçiminin ardından meclis üyelerine baklava ikram edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 12:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?