2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'İlk Yardıma İlk Adım' projesi

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, "İlk Yardıma İlk Adım" projesi kapsamında yatılı ilköğretim bölge okullarında öğrencilere tiyatro gösterisi sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, TOÇEV ve AstraZeneca ilaç firması işbirliğiyle, Ceyhan’ın Mustafabeyli beldesinde bulunan Mustafabeyli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile ilçe merkezindeki Pamukeli Yatılı İlköğretim Okulu’nda öğrencilere yönelik "İlk yardım" konulu tiyatro gösterisi düzenlendi. Tiyatro ve slayt gösterilerini büyük bir titizlikle izleyen yaklaşık 500 öğrenciye, "İlk yardım" kitapçıkları dağıtıldı. Ayrıca, her iki okula da birer ecza dolabı hediye edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, "İlk Yardıma İlk Adım" projesinin Ceyhan’da uygulanmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, projenin öğrencilere büyük yararı olduğunu söyledi. AstraZeneca ilaç firması yetkililerinden Füsun Feridun da, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOÇEV işbirliği ile yatılı ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere yönelik başlattıkları projede ilk yardım ile ilgili temel bilgiler verdiklerini ifade ederek, Kasım 2007'den bu yana sürdürdükleri proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 3 bin 500 öğrenciyi "İlk yardım" konusunda bilgi sahibi yaptıklarını bildirdi.

TOÇEV yetkililerinden Dilek Ültanır ise, proje kapsamında, okullara birer adet ecza dolabı ve öğrencilere kitap dağıttıklarını ifade ederek, amaçlarının ilk yardım eğitimini geliştirmek ve çocuklara aşılatmak olduğunu kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 17:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?