3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

İlköğretim okulunun büyük başarısı

Adana'da, Gazi İlköğretim Okulu geçtiğimiz hafta açıklanan OKS'de ilk bine 50 öğrenci yerleştirdi.

Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda OKS'de üst düzey başarı yakaladı. OKS'ye giren 130 öğrencinin hepsi 450 ile 500 puan aldı.

Türkiye genelinde ilk bine giren 50 öğrenci de Gazi İlköğretim Okulu'ndan oldu. Adana'da ise devlet okulları arasında OKS'de en başarılı okul oldu. OKS'de en başarılı olan öğrenciler ise 100 sorunun 100'nü de doğru yanıtlayan Ayşenur Kübra Koç, Emre Kütük, 100 sorunun 99'nu doğru cevaplayan Damla Çay , Burak Kütük 99, 100 sorunun 98'ni doğru yapan Ali Yıldırım.

Okul Müdürü Turhan Orhan, yaptığı açıklamada, Gazi İlköğretim Okulu'nun bu yılda geçen yıl olduğu gibi OKS'de büyük bir başarıya imza attığını Adana'da devlet okulları arasında birinci olduğunu vurguladı.

Orhan Gazi İlköğretim Okulu'nun başarısının tesadüf olmadığını ileriki günlerde açıklanacak olan SBS'de kanıtlanacağını belirterek, "Bizim başarımızın anahtarı kolektif çalışmadan geçiyor. Velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz uyum içinde çalışıyorlar. Bu uyum bize başarıyı getiriyor. Çocuklarımızı bu başarılarından dolayı kutluyorum" dedi.

Başarılı öğrencilerden Ayşenur Kubra Koç ise okulda derslerini iyi dinlediğini, evde düzenli olarak tekrar yaptığını ve bol bol test çözdüğünü söyleyerek, "Ben kendime düşen görevleri tek tek yerine getirdim. Ancak bu yeterli değildi. Ailem ve okulumda bana karşı görevlerini tek tek yerine getirdi. Ailem ve okulumla da uyum olunca başarı kendiliğinden geldi. Başarılı olup ailemi ve okulumu en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutluyum" diye konuştu.

Ayşenur Kübra Koç, Damla Çay ve Gizem Dilek Galatasaray Lisesi'ne gitmek istiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 10:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?