2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İllerarası Binicilik Yarışması sona erdi

Adana'da Atlı Spor Kulubü'nde düzenlenen İllerarası Binicilik Yarışması bugün yapılan yarışlarla sona erdi.

Adana Valisi İlhan Atış'ın da izlediği bugünkü yarışlar, Berdan Kupası ile start aldı. Berdan Kupası Koşusu'nun ardından Valilik Kupası, Hasan Adalı ve Borusan Oto Adana-Mersin Kupası Koşusu gerçekleştirildi. Valilik Kupası Koşusu'nun ardından Vali İlhan Atış, dereceye giren jokeylere kupalarını verdi.

Vali Atış, bu tür etkinleklerin Adana'nın tanıtımı için çok önemli olduğunu belirterek, "Adana'yı tanıtmak için çok büyük çaba gösteriyoruz. Görüyorumki bu etkilik uluslararası bir etkinlik gibi. Çünkü dışarıdan gelen jokeyler de var. Bu yönüyle Adana'nın tanıtımına çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca ekonomik sıkıntının olduğu bir dönemde ilimize çok sayıda kişinin giriş yapması da çok önemli, yarış sayesinde şehre 300 bin YTL'lik girdi oldu" diye konuştu.

Bu etkiliğin her zamankinden daha güzel olduğunu ve Suriye'den katılan sporcular da bulunduğunu vurgulayan Vali Atış, "Buradaki gençleri görünce ülkemin geleceğine olan umudum artıyor ve bu insanların içerisindeki yaşam heyecanı beni de heyecanlandırıyor. Bu etkinliği düzenleyelere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Adana Atlı Spor Kulübü Başkanı Süha Mutlu ise, 2 gün süren yarışlara çeşitli illerdeki 14 kulüpten 110 atın katıldığını belirterek, 90 binicinin de derece elde etmek için mücadele ettiğini kaydetti. Vali Atış, daha sonra Adalı ailesi tarafından yaptırılan Hasan Adalı Kapalı Eğitim Maneji'nin açılışını yaptı.

Öte yandan etkinliğe Binicilik Federasyonu Başkanı Armağan Özgörgey de katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 14:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?