4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İmamdan SMS var!

Adana'da imam Ahmet Tokdemir, Miraç Kandili dolayısıyla çağrı yapmak için dizüstü bilgisayarla cemaate 500 SMS gönderdi.

Merkez Yüreğir ilçesi Tahsilli Mahallesi'ndeki Aksekili Camii'nde görev yapan imam Ahmet Tokdemir, önemli gece, etkinlik, duyuru, hatırlatma ve ölüm olaylarını cami cemaatine dizüstü bilgisayarı ile kısa mesaj göndererek bildiriyor.
Tokdemir, hızla gelişen teknolojiyi imkanlar ölçüsünde kullanmak gerektiğini belirterek, önemli olayları bu sayede cami cemaati ve bazı mahalle sakinleriyle paylaşabildiğini söyledi.

Bir GSM operatörüyle 500 SMS anlaşması yaparak önemli günlerde cemaate SMS ile çağrıda bulunduğunu belirten Tokdemir, "Cemaatin SMS ile hem kandilini kutluyoruz hem de onlara bir hatırlatma oluyor. Bazı arkadaşlar unutabiliyor. Anlaşma gereği camide bulunan lap toptan 500 kişiye SMS atıyorum" dedi
Cami cemaati ve mahalle sakinlerinin, 'Kısa mesaj' uygulamasından memnun olduklarını da ifade eden Tokdemir, bu yöntemle diğer iletişim şekillerinden daha büyük kitleleri etkinlik, gece ve cenazelerde görebildiklerini anlattı.

Tokdemir, uygulama sayesinde önemli günlerde caminin dolup taştığını, SMS öncesine göre cemaatin ikiye katlandığını kaydetti.
Cemaat ise SMS ile önemli günlerde çağrı gelmesinin çok olumlu olduğunu, iş yoğunluğu nedeniyle unutulan kandillerin SMS sayesinde unutulmayarak ibadet yapıldığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 14:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?