29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

İmamoğlu toplu konutları satışa çıkıyor

Adana'nın İmamoğlu İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan toplu konutların satışa çıkarılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Talat Sırkıntı, 6 bin metrekare alan üzerine 10'ar katlı 3 blok halinde inşa edilen 160 metrekarelik dairelerin banka kredisiyle 48 bin YTL'den satılacağını belirtti. İmamoğlu Toplu Konutları'nın, yeni ilçenin çok katlı ilk binaları olduğuna işaret eden AK Parti'li Belediye Başkanı Sırkıntı, şimdilik 3 blok halinde yapılan sitede yeşil alan, park, oyun alanları, dini tesis ve eğitim alanlarının da inşa edileceğini kaydetti.

Sırkıntı, önümüzdeki hafta itibarı ile satışa çıkarılacak 60 daireyi isteyen herkesin alabileceğini ifade ederken, "Toplu konutların kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Allah kısmet ederse kasım ayında hak sahiplerine teslim edeceğiz. İmamoğlu merkezden 35-40 rakım daha yüksekte olan konutların bulunduğu bölge, 2. derecede deprem riski taşıyan ilçe merkezinden daha güvenli. 3. derecede deprem hattında inşa edilen konutların bulunduğu bölgede yeni bir İmamoğlu inşa edeceğiz. İmamoğlu'nda deprem riskinden uzak modern bir şehir kuracağız. Bunun için bölgedeki başta geniş bulvarların yer alacağı alt yapı çalışmalarımıza da başladık. Buradan ev alan pişman olmayacak" dedi.

Başkan Sırkıntı, İmamoğlu Toplu Konutları'ndan daire almak isteyen vatandaşların 15-20 yıllık kredi kullanabilecekleri bankalarla görüşmelerin de sonuçlanmak üzere olduğunu belirtirken, "Biz küçük bir belediyeyiz. Bu projenin devam etmesi için paraya da ihtiyacımız var. Bu sebeple dairelerimizi banka kredisiyle vermeyi düşünüyoruz. Şu anda anlaşmaya çalıştığımız bankalar var. Pazarlık halindeyiz. İnsanlar gidip bankadan 15-20 yıllık kredisini kullanacak, parayı getirip belediyeye verecek. Biz de konutların kendilerine teslim edeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2007 Çarşamba 19:21:03
Güncelleme :9 Ağustos 2007 Perşembe 09:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?