4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İmamoğlu'nda işçi kıyımı!

Hizmet İş Sendikası Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel, İmamoğlu Belediyesi'nde bir işçi kıyımı yaşandığını, Belediye Başkanı Kadir Altınköse'nin ise haksız ve kanunsuz tasarrufunu savunmak için asılsız beyanlarda bulunduğunu söyledi.

Yücel, işten atılan işçilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altınköse'nin hedef seçtiği işçileri önce biriken izinlerini kullandırıp sonra işten çıkardığını basına da “İşe gelmiyorlardı, bunlar bankamatikçi” diyerek yalan söylediğini öne sürdü.

Belediye Başkanını doğruları söylemeye çağıran Yücel, “Açıkça şunu desin. 'Seçim meydanlarında insanlara iş sözü verdim. Bunları işe almam için bu işçilerin çıkışını vermekten başka yapacak bir şey yok' Bunu söylerse hiç olmasa yasal değilse bile doğruları söylemiş olur” dedi.

İşten çıkarılan işçilerin işe gelmemek bir tarafa fazla mesai bile yaptırıldığını, bunun da kayıtlarının bulunduğunu ifade eden Sendika Şube Başkanı Yücel, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne şikayette bulunduk ve bu vesile ile Bölge Çalışma Müdürlüğü tarafından bir an önce kanunun incelenmesini istiyorum. İmamoğlu Belediyesi'nde sendika üyelerimizden 45 İşçinin İşine son verilmiştir. Bu çıkışlar yasal olmayıp siyasi bir karardır. İnsanlar başka bir siyasi partiye oy verdiler diye işten çıkartılmışlardır. Neden yasal değildir diyorum çünkü raporlu olan işçinin hiçbir suretle çıkışı verilemez. Ama İmamoğlu Belediye Başkanı iş kazası yapan ve ayağı kırılan Ziya Çelik isimli üyemizin çıkışını dahi yapmıştır. Bu yapılan hiç insafa ve vicdana sığar mı? “ diye konuştu.

Sendika olarak çıkarılan işçilerin hakkını sonuna kadar savunacaklarını vurgulayan Başkan Yücel, şunları kaydetti:

“Çıkarılan bütün işçiler için işe iade davası açtık. Davanın takipçisi olarak haklarımızı aramak için bu konuyu Başbakana kadar götüreceğiz. Çünkü Belediye Başkanının dediği gibi Bu İşçi Kadrolarını Talat Sırkıntı vermedi. Bu işçi kadroları yüce Mecliste kanun olarak çıktı. hiç kimse kanunların üstünde olamaz ve kendini Kanun üstünde sayamaz. Bu duygu ve düşüncelerle İmamoğlu Belediye Başkanı Sayın Kadir Altınköse' ye bu yanlıştan vazgeçmesi için buradan sesleniyorum ve sağduyuya davet ediyorum çünkü yanlıştan dönmekte bir erdemliktir.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 15:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?