29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

İmamsız kalan köylüler eylem yaptı

Adana'nın İmamoğlu ilçesine bağlı Ağzıkaraca Köyü'nde, Ramazan ayında imamsız kalan köylüler eylem yaptı.

Ellerinde Türk bayrakları ve kucaklarında çocuklarıyla, kapısına kilit vurulan cami önünde bir araya gelen köylüler, Ağzıkaraca Köyü Ekşiler Mahallesi'nde 11 yıldır görev yapan imamın tayininin çıkarılmasına tepki gösterdi.

Ağzıkaraca'da 24 yıldır muhtarlık yapan Adnan Tezcan, imamın Ramazan ayının ilk günü köyde teravih namazını kıldırdığını, ertesi gün de kayıplara karıştığını belirterek, "Bir de öğrendik ki, imam tayinini kadrosuyla birlikte İmamoğlu'na çıkarmış. Olacak şey mi bu, Burası Ermeni köyü mü?. Burası Müslüman köyü. Burada insanlar 5 vakit namazını kılıyor. Ramazan'da onlarca köylü teravih namazına geliyordu. Cuma namazlarında camide yer kalmıyordu. Şimdi ise hepimiz perişan olduk. Bunu bir düşünsünler. Namaz kılmak için özel araç ve traktörlerimizle çevre köylere, ilçeye gidiyoruz. Kabul edilir durum değil. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızdan köyümüze kadrolu imam verilmesini istiyoruz. Aksi halde Ankara'ya yürümeye de hazırız" dedi.

Nezahat Ekşi ile Halime Ekşi de imamın tayinini çıkarttığını belirterek, "Eşimiz, evlatlarımız namaz kılmak için perişan oldu. İmam yok, ezan yok. Camimiz kapanınca, namazımızı da horozlar ötünce kılıyoruz" diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 16:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?