4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'IMF'nin imamı, kaça sattın vatanı!'

Gelir İdaresi Yasa Tasarısı’na tepki için eylem başlatan maliye çalışanları, oturma ve iş bırakmadan sonra bu kez de Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) yürüyerek hükümeti ve IMF’yi protesto ettiler.

Adana Gelirler Bölge Müdürlüğü’ne ait 5 Ocak Vergi Dairesi önünde toplanan kalabalık memur grubu, iş yeri önünde davul-zurna eşliğinde halay çekip, oynayarak eyleme başladılar. Kamu-Sen ve KESK’e üye memurlar, sendikalarına ait dev pankartları açarak AK Parti il binasına doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş sırasında vatandaşlar ve öğrenciler de alkış tutarak memurlara destek verdiler.

Polisin sıkı güvenlik tedbiri altında AK Parti İl binasına gelen memurlar burada, "Topla parayı, al havayı", "IMF defol bu memleket bizim", "Gün gelecek, devran dönecek, AK Parti hesap verecek", "IMF’nin imamı kaça sattın vatanı", "Tayyip’i alana Unakıtan bedava", "Onurlu memur hesap soruyor" şeklinde sloganlar attılar.

Memur sendikaları adına basın açıklaması yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şube Başkanı Gafar Güzağaç, hükümetin niyetinin Gelir İdaresi’nin sorunlarını çözmek olmadığını, hazırlanan yasa tasarısında açıkça tescil edildiğini savundu. Güzağaç, "Yasa ile IMF’nin ülkemizden alacaklarının daha kolay tahsil edilmesinin sağlanacağı bir yapılanma tasarlanmakta, çalışanlar yok sayılmakta, vergi dairelerimizin tasfiyesi hedeflenmektedir. Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz; bizleri yok sayan, maliye çalışanlarını ve işyerlerini tasfiye etmeyi amaçlayan bir düzenlemeyi asla kabul etmeyeceğiz. Maliye çalışanlarının tasarıya ilişkin kaygıları giderilmez, önerileri dikkate alınmaz, işimiz ve işyerimizin tasfiyesinde ısrar edilirse, mücadeleyi yükselterek devam ettireceğiz" dedi.

Memurlar basın açıklamasından sonra sessizce dağıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 16:13:51
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 18:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?