4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İmkansız Periler destek bekliyor

Metro Group'un Çağdaş Kızları Projesi kapsamında okula gidemeyen kızların hayatı "İmkansız Periler" adıyla kitaplaştırıldı. Kitap satışından elde edilen gelirlerin bir kısmı ile kızların okul ihtiyaçları karşılanacak.

Adana'da Metro Group ve satış şirketlerinin Milliyet gazetesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle yürüttüğü Metro Group'un Çağdaş Kızları Projesi'nde, okula gidemeyen kızların hayatı "İmkansız Periler" adlı kitapta toplandı. Kitabın tanıtımı bugün Seyhan Oteli'nde yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Metro Group Web İletişim Müdürü Nurdan Ataolur, eğitim masrafları üstlenilen 1000 kız içinden en başarılı olanları il il gezerek ziyaret eden Metro Group Türkiye Temsilcilik Ofisi çalışanlarının, okula gidemeyen kızların hayat hikayelerini amatör bir ruhla kaleme aldığını belirterek, "Hiçbir kar amacı güdülmeden yürütülen projeden elde edilen gelir, yine kız çocuklarının eğitimi için oluşturulan 'İmkansız Periler' fonuna aktarılacak. Metro Group Türkiye Temsilcilik Ofisi çalışanları, Adana, Bursa, Bodrum, Antakya, Gaziantep, Osmaniye, İzmir, Trabzon, Konya ve Muş'ta yaşayan kız çocuklarını evlerinde ve okullarında ziyaret etti. Ekip, MOR Prodüksiyon ile birlikte 10 ilde gerçekleştirilen çekimler sonrasında bir belgesel projesine de hayat verdi" dedi.

Gece Yolcuları grubunun müziklerini hazırladığı ve ünlü oyuncu Kenan Işık'ın seslendirdiği belgesel filminin Anadolu'nun her köşesinde okul ve okuma isteğiyle gelecek hayalleri kuran genç fidanların öyküsünü anlattığını dile getiren Ataolur, şunları kaydetti:

"Metro Group, Türkiye'nin doğudan batısına 10 farklı ilinde eğitim desteği verdiği 1000 kız çocuğunun kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimlerine de destek verdi. Yalnızca maddi destekle yürütülmeyen proje kapsamında, kız çocukları arasında çeşitli kültürel ve sanatsal ödüllü yarışmalar da düzenlendi. Bu kitabı, Metro Group çalışanları olarak büyük emek vererek ve en önemlisi de gönüllerimizi koyarak hayata geçirdik. Ve tüm diğer çalışma arkadaşlarım adına da söyleyebilirim ki, kitabımızı okuma ateşi ve azmini kalbinde taşıyan tüm kız çocuklarımıza armağan ediyoruz."

Kitabın 10 TL'ye satılacağını ve 5 TL'sinin çocukların okul masrafları için ÇYDD'ye verileceğini vurgulayan Ataolur, "4 kitap satın alındığı zaman bir kızımızın bir aylık okul masrafı karşılanmış oluyor. Bu kitapta çocukların gerçek hayat hikayeleri bulunuyor. Tek amacımız kızlarımızın okuyabilmesi" diye konuştu.

Proje kapsamında burs alan Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Eylem Gül Yaman (14) ise, babasının maddi durumu iyi olmadığı için okul masraflarını karşılayamaz duruma geldiğini belirterek, "Bu kampanya olmasaydı okula devam edemeyecektim. Kampanya sayesinde okul ihtiyaçlarım karşılandı ve okula devam ettim. Şimdi hedefim öğretmen olup kızların okuyamamasının önüne geçmektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 23:01:46
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 23:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?