4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İmren Aykut'un 41 kızı var

Çevre, Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (ÇESAV) Başkanı, eski Bakan İmren Aykut, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (Adana ESOB) ziyaret ederek, Birlik Başkanı Kazım Barışık’a çalışmalarını anlattı.

17, 18 ve 19. dönemde İstanbul, 20. dönemde de Adana milletvekilli olarak TBMM’de bulunan İmren Aykut, Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık ile çok eskiye dayanan bir hukuku olduğunu, ziyaretini de bu doğrultuda gerçekleştirdiğini ifade etti.

Aykut, "Kendisi çok sevdiğim, bu camia için vazgeçilmez değerleri olan bir arkadaşımdır. Kazım Barışık’ı bugüne kadar hep takdir içinde oldum. Esnaflarımızın ne gibi sorunları var, onları kendisinden dinledim. Çünkü, esnaflarımızla da Bağ-Kur nedeniyle bakanlığımdan kalan eski bir ilişkimiz var. Vaktiyle elimizden geldiği kadar hizmetler verdik. Esnaflarımızın her şeye layık olduklarını düşünüyorum. Bu ülkenin istikrarı, bütün dengeleri onlara bağlı. Çünkü, onlar aklı başında ve sorumluluk alan insanlar. Onun için ben her zaman bütün çalışma hayatım boyunca esnafa çok önem verdim. Biz onlara ortadirek dedik. Ortadirek yıkılmamalı, ortadirek çok sağlam olmalı ve ayakta tutulmalıdır” dedi.

“Mutlu, sağlıklı ve yarınlarından emin bir Türkiye için” sloganıyla 1989 yılında kurulan ÇESAV’da, günümüzün önemli sorunlarından çevre, eğitim ve sağlık konularında toplum bilincini geliştirmek, çözüme yönelik projeler üreterek kamu yararına çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirten Aykut, şöyle konuştu: “ÇESAV'ın eğitimde öncelikli projesi ‘Terk Edilmiş Kız Çocuklarını Kurtarma ve Koruma Projesi’dir. Bu kapsamda kız çocuklarına, özellikle de kimsesiz ve terk edilmiş olan kız çocuklarına özel bir önem vermekteyiz. Talihsiz olarak dünyaya gelmiş bu yapayalnız çocukları, toplumdaki akıl almaz tehlikelere karşı desteksiz bırakmanın insafsızlığın ve haksızlığın en büyüğü olduğunu düşünmekteyiz. Bu nedenle terk edilmiş kız çocuklarını korumak adına İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’da 10 ayrı vakıf evi kurduk. Yatak kapasitemiz doğrultusunda 41 kız çocuğu buralarda barınıyor, eğitimlerini alıyor, evi yönetmeyi, yemek yapmayı ve hijyeni gibi her türlü ev sorumluluğunu taşımayı öğretiyoruz. Çünkü onlar da ileride anne olacaklar. Nasıl evlat yetiştirecekler, bunları bilmeleri lazım. Bütün çabamız, onları eğiterek, meslek ve iş sahibi yaparak sorumluluk sahibi insanlar olarak hayata tutunmalarını sağlamak."

Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık da, İmren Aykut’un, bakanlık yaptığı dönemlerde esnaflara yönelik projelere büyük destek verdiğini belirterek, “İmren Hanım'dan Allah razı olsun. Esnaflar olarak vaktiyle çok büyük desteklerini gördük. Bugün de Allah katında hayırlı bir işle uğraşıyor. Dünyanın en güzel işini yapıyor. Kurduğu vakıfta kimsesiz, terk edilmiş, korumasız kız çocuklarını yetiştirip, hayata hazırlıyor. Kendisini topluma örnek çalışmasından dolayı esnaflarımız adına kutluyor, başarılar diliyorum. Bu çalışmasında, esnaflar olarak her türlü desteği vereceğimizi ifade ediyorum” diye konuştu.

İmren Aykut, Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası’nı da dolaşarak, Birlik’te bulunan esnaf odası başkanlarıyla sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 12:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
narin arıöz IP: 78.162.179.xxx Tarih : 29.07.2009 23:17:11

 iletirseniz seviniriz     BİR KIZINIZDA MELTEM OLSUN Kurancılı belediye fırınında ne zaman hamur olmayan ekmek ...
.. bektaş akcataşta yapıldı genç çiftlere sonsuz mutluluklar narin arıöz narin.arioz@hotmail.com. narin arıöz | 24 Ağustos 2008 Saat 13:43. 
kızılcahamam belediyesi ne yıllarca hizmet veren hemşehrimiz rahmetli ünal koçak ın kızı meltem koçak ile hüseyin doğan muhteşem düğünle dünya evine girdi meclis başkanı köksal toptan önceki içişleri bakanı abdülkadir aksu devlet bakanı nimet çubukcu meclis başkan vekili meral akşener chp izmir milletvekili canan arıtman akparti millet vekili bayan hothar belediye meclis başkan vekili mehmet akyol dernek başkanı müjgan erdem telgraflarıyla önceki devlet bakanı avukat önay alpago nun da bulunduğu davetlilere sessiz dünyalarıyla oyun oynayan gelinle damat büyük alkış topladı genç çiftin ikinci düğünü de nevşehir hacı bektaş akcataşta yapıldı genç çiftlere sonsuz mutluluklar narin arıöz

MELTEM FİGÜRANLIK YAPTI SAÇ REKLAMINDA VEYA BAŞKA ÜRÜN TANITIM DA OYNAYIP KREDİ KARTLARINI ÖDEYEBİLİRMİ KECİÖREN BELEDİYE BAŞKANI AYAĞININ TOZUYLA TURGUT ZAMANINDA GİRDİ VE ENGELLİ DİYE M.K.D İŞTEN ATTI ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE 2 YAŞINDA OKULA BAŞLAYIP TÜRK VE ALMAN ÖĞRETMENLER EŞLİĞİNDE İLK KREŞ ANA İLK ORTA VE LİSEYİ BİTİREN BABASI YÜKSEK TANSİYONDAN VEFAT EDEN ANNESİ KANSER TEDAVİSİ GÖREN İŞE GİRDİM DİYE BORÇLANAN YENİ EVLENEN MÜDÜR ADAY DİYE KAPI KAPI BROŞUR DAĞITTILAN MELTEM ŞAŞKIN İŞİN İLGİNÇ YANI ENGELLİLER HAFTASINDA İŞTEN ATILDI VE ATAN AK BAŞKAN KARAGÜNLER YAŞATTI ULUSLAR ARASI ENGELLİLER VAKFI AK BAŞKANA ARKADAŞI OLDUĞU İÇİN ÖDÜL VERDİ ENGELLİYİ İŞTEN ATTI DEDİĞİ VAKIF BAŞKANININ CEVABI BİLMİYORDUK GERİ ALAMAYIZ DEDİ HAYRET 8 BİLGİSAYAR SERTİFİKASI WEB VERİ HAZIRLAMA TAKI TASARIM HARİÇ KIZILAY GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE TORPİL OLURSA ALACAKLAR DESTEĞİNİZİ BEKLERİZ HANİ ENGELLİLERE SAHİP ÇIKILIYORDU ENGELLİ MV line VERDİ