3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

İncirlik ABD'nin can simidi

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) "Irak'a Özgürlük Operasyonu" kapsamında 2007 yılı boyunca İncirlik Hava Üssü'nden Irak'a 30 bin askeri personel ve 162 bin ton kargo gönderdiği bildirildi.

İncirlik Hava Üssü'nün "www.incirlik.af.mil" adlı internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, ABD'nin "Irak'a Özgürlük Operasyonu" kapsamında hava yoluyla gönderdiği kargoların yüzde 70'i İncirlik Hava Üssü'nden gönderildi. 2007 yılında Irak'a 30 bin askeri personel ve 162 bin ton kargo gönderildiği kaydedilen açıklamada, İncirlik Üssü'nün güvenli bir bölgede yer alması nedeniyle uçakların iniş ve kalkış kolaylığı açısından önemli bir istasyon olduğu ve diğer üslere göre istikrarlı bir koza sahip olduğu vurgulandı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 11:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ersindigil IP: 88.76.94.xxx Tarih : 11.01.2008 13:52:14

Incirlik Adanalilarin bas belasi. Ne gece ne gündüz ucaklarin inis ve kalkislarindan yaptiklari gürültüden yatamiyor. O hava alani bir avrupa ülkesinde olsaydi belirli bir saat,ten sonra ne iner nede kalkar. Cünkü ruh sagligini bozacak gürültülü ses cikariyor. halk,ta onu kapatincaya kadar sokaklarda yollarda yatar kalkardi. Temennim Adana,daki Incirlik hava alanida ögle bir yasaklama olsun. Size Avrupada belirli saat,ten sonra ucak ucuslari yasak olan hava alanlarini,da sayabilirim. bu konuyu dile getirdiginiz icin sizlere tesekkür ediyorum,