5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

İncirlik esnafında "park" korkusu

İncirlik Esnaf Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdül Kerim Estetik, son 4 yıldan beri sıkıntılı günler geçiren belde esnafının, Londra'daki meydana gelen son saldırılardan sonra işlerinin tamamen durduğunu kaydetti.
ABD'li askerlerin dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan patlamalar sonucu Üs'ten güvenlik önlemleri nedeniyle çıkmamaları sonucu alışveriş de yapmadıklarını belirten Estetik, ''ABD'li askerlerin tedirgin olmadan beldede alışveriş yapmaları için biz de bir dizi önlem talebinde bulunduk. Bunlardan en önemlisi, beldenin tek ana caddesi olan Atatürk Caddesi'nde araçlara park yasağı getirilmesi oldu. Yaptığımız araştırmada, ABD'li askerlerin Atatürk Caddesi'ne park edilen her araca şüpheyle bakması üzerine Vali Cahit Kıraç ile görüşerek bu caddede sürekli park yasağı getirilmesini talep ettik. Sayın Valimiz talebimizi olumlu buldu. Park eden araçlarla ilgili denetimlerin artacağını umut ediyoruz'' dedi.
Sivil toplum örgütlerinin ABD'yi protesto etmek amacıyla İncirlik Kavşağı'nda eylem yapmalarının da işlerini engellediğini bildiren Estetik, ''protestoların da başka bir alanda yapılmasını istiyoruz. Güvenlik güçleriyle de işbirliği içerisindeyiz. Ayrıca daha önce 2 güvenlik görevlisi tarafından korunan çarşımızda da talep üzerine görevli sayısını 6'ya çıkardık” diye konuştu.

 

Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 22:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?