2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İncirlik girişinde ABD protestosu

Adana’da, Halkevi üyesi bir grup, Amerika’nın Irak’ı işgalini ve burada uyguladığı politikayı protesto için, İncirlik Beldesi girişinde gösteri yaptı.

Adana, Mersin ve Hatay’dan otobüslerle gelen yaklaşık 80 kişilik grup, pankartlar ve sloganlar eşliğinde Türk-Amerikan Üs Komutanlığı’nın bulunduğu İncirlik Beldesi’ne girmek isteyince karşılarında güvenlik güçlerini buldu. Basın açıklamasını İncirlik girişinde yapmak istediklerini söyleyen grup temsilcisi Sevil Ulaş ile jandarma komutanı arasında ’izin’ pazarlığı yaşandı. Tartışmalı geçen konuşmalar sonunda grup davul eşliğinde yürüyerek geldiği İncirlik Kasabası önünde "Katil ABD Ortadoğu’dan defol", "İşgale değil direnişe destek" ve "ABD askeri olmayacağız" gibi sloganlar attı. Bu arada Jandarma robocoplar göstericileri çemberi içerisine alarak belde içerisine girmelerine izin vermedi.

Göstericiler adına konuşan Halkevleri 9. Bölge Temsilcisi Sevil Ulaş, Irak’ta kadın ve çocukların ölümüne sebep olan ABD’ye karşı mücadelelerinin süreceğini belirterek, "Daha fazla kan dökülmeden. Cenaze çıkmadan Amerika Irak’tan çekilmeli" diye uyarıda bulundu.
Gösteri olaysız şekilde son buldu.

adana
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 16:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?