5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

İncirlik Üssü'nde bomba paniği

Adana’da, İncirlik Hava Üssü yakınlarında bulunan bir diskoda patlamaya hazır 3.5 kilo ağırlığında TNT ve toz potasyumla hazırlanan el yapımı bomba ele geçirilmesinden sonra, İncirlik Beldesi’nde güvenlik önlemleri artırıldı.

Sol bir örgüte mensup oldukları belirlenen zanlılardan, bir kadının kimliğinin tespit edildiği öğrenildi.

Önceki gece İncirlik Beldesi’ndeki Nesim Disko’ya biri kadın 2 kişi tarafından bırakılan el yapımı bombanın fünyeyle imha edilmesinden sonra yapılan araştırmada, bombayı bırakanların sol bir örgüte mensup oldukları ve kadının kimliğinin belirlendiği öğrenildi. Görgü tanıklarının ifadelerinden, örgüt mensuplarında ikinci bir bombalı çantanın bulunduğu belirlenirken, bu yönde güvenlik önlemlerinin de alındığı kaydedildi.

TNT ve toz potasyumla hazırlanan, tahrip gücü yüksek 4 kilo ağırlığındaki el yapımı bombanın, patlaması halinde, yakın çevrede bulunanların ölümüne ve yaralanmasına neden olabilecek nitelikte olduğu belirtildi. İmha edilen bombanın, Emniyet Müdürlüğü Bölge Kriminal Laboratuarı’nda incelendiği öğrenildi.

Bu arada İncirlik Hava Üssü yetkilileri ise tüm ABD’lilerin, beldedeki alışveriş merkezleri, dükkanlar ve eğlence merkezlerine girişlerinin ikinci bir emre kadar yasaklandığını bildirdi.
İncirlik Esnafı Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkınma Derneği Genel Sekreteri Mevlüt Güven, yaptığı açıklamada, bomba olayının ortaya çıkmasından sonra dernek yönetim kurulunun toplanarak güvenlik amacıyla bir dizi kararlar aldığını söyledi.

Bundan böyle iş yerlerine, özellikle eğlence yerlerine girişlerde vatandaşların dedektörle aranacağını, her türlü şüpheli durumda emniyet güçlerine haber verileceğini anlatan Güven, güvenlik önlemleriyle ilgili hazırladıkları broşürleri de esnafa dağıttıklarını kaydetti.
Güven, olaydan sonra ABD’lilerin üs dışına çıkışına izin verilmediğini, bunun da esnafı olumsuz yönde etkileyeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 15:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?