30
Nisan
2024
Salı
ADANA

İncirlik Üssü'nde hareketlilik sevindirdi

İncirlik Hava Üssü'ne 16 savaş uçağı ve 250 askerin gelmesiyle başlayan hareketlilik, 11 Eylül 2001 tarihindeki New York'taki ikiz kulelere yapılan saldırı sonrasında günde binlerce dolar kazandıkları günlerden siftah yapamama durumuna gelen İncirlik beldesi esnafını 'sevindirdi'. 

İncirlik Esnafı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkerim Estetik, beldede tam 6 ay süresince bir kez bile siftah yapamayan esnafın bulunduğunu söyledi.

11 Eylül saldırısı sürecindeki kötü gidişin İncirlik esnafını bitirme noktasına getirdiğini anlatan Estetik, ''İşlerimizin açılacağını, bir şekilde
İncirlik Üssü'nün yeniden hareketleneceğini bekliyorduk. Umutlarımız boşa çıkmadı'' dedi.

Estetik, hava üssüne eğitim uçuşu yapma amaçlı asker sevkıyatının devam edeceği beklentisinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:

''Beldede, bir zamanlar 500'ü bula esnaf sayısı, bugün 118'e geriledi. Bunların da büyük bölümü işlerini küçülttü. Satış yapamasa da işyerine gelen esnaf, arkadaşlarıyla tavla oynayarak gün geçiriyor.

Ülkemizi ya da komşularımızı etkileyecek kötü bir olay istemeyiz. Ancak, İncirlik Hava Üssü'deki hareketliliğe büyük umut bağladık, moralimiz düzeldi.''

Estetik, belde girişindeki bir dükkan için daha önce 25 bin dolar hava parası istenirken, bugün aylık 200 YTL'ye bile kiracı bulamadığını ifade etti.

Hava üssü içindeki otel ve misafirhanelerin kapasitesinin yeterli olmaması nedeniyle beldede konaklaması ihtimali dolayısıyla hazırlıklara başlandığını vurgulayan Estetik, ''Uzun süredir evleri boş kalan belde halkı, şimdi oluşabilecek kira talepleri için (For Rent) tabelalarını asmaya başladı. Asker sayısı artarsa beldenin ekonomisi de düzelir'' dedi.

Bu arada, hava üssünün kurulduğu 1950'li yıllardan beri tüm yatırımlarını ABD'lilerin taleplerine göre gerçekleştiren, otomobil alıp, konut yapıp kiraya veren, hava üssünde iş bulabilen İncirlik halkı da en az esnaf kadar hareketlilikten memnun görünüyor.
Sabah
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 14:27:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?