2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İncirlik'te akıl almaz skandal!

Adana’da servis şoförü arkadaşı Murat Taze’yi (39) bıçaklayarak öldüren Metin Alcellat (47) tutuklandı.

Alcellat'ın, cinayeti İncirlik Hava Üssü’nün içinde işlediği, cesedini minibüsün arka koltuğuna oturtup askeri üsten dışarı çıkararak boş bir arsaya attığı ortaya çıktı.
İncirlik Hava Üssü’ne işçi taşıyan SERKA Firması’nda şoför olarak çalışan dört çocuk babası Alcellat, üç gün önce aynı şirkette şoför olarak çalışan Taze’yi İncirlik Hava Üssü’nün içindeki şirkete ait idari büroda henüz belirlenemeyen bir nedenle göğsünden iki bıçak darbesiyle öldürdü.

İddiaya göre Alcellat, dışardan bakanlara yaşıyormuş gibi gözükmesi için Taze’nin cesedini minibüsün arka koltuğuna oturttu. Daha sonra servis minibüsü ile İncirlik Hava Üssü’nün arka kapısından çıkarken, hem kendi hem de öldürdüğü arkadaşının kartını cihazdan geçirdi. Alcellat, Taze’nin cesedini D-400 karayolu kenarındaki bir çalılığa attıktan sonra kaçtı.

İncirlik Hava Üssü’nde çalışanların gece servisinin yapılmaması üzerine, şirket yetkilileri Alcellat ile Taze’ye ulaşmaya çalıştı. Alcellat, yakalanacağını anlayınca jandarmaya giderek teslim olup arkadaşını öldürdüğünü itiraf etti. Arkadaşının cesedini attığı yeri de gösterdi.

"Kasten adam öldürmek" suçundan önceki akşam nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklanan Alcellat, “Ben o gün yoğun çalışmıştım. Kendisinden sadece bir servise çıkmasını istedim. Kabul etmedi. Bana ‘Neden bu kadar çocuk yaptın’ diyerek hakaret ettiği için elimde bulunan bıçağı sapladım. Hastaneye götürmek istedim ancak yolda ölünce arsaya atıp jandarmaya teslim oldum'' dedi.

Neşet Karadağ-Adana DHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 16:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?